Δικογραφία σε βάρος σωματεμπόρων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 20:47
Δικογραφία σε βάρος σωματεμπόρων
Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών (2 άνδρες-2 γυναίκες) και δύο Ελλήνων, για «Σωματεμπορία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση» σχηματίσθηκε σήμερα, διότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έπειτα από καταγγελία 23χρονης αλλοδαπής, την εξωθούσαν στην πορνεία.

Όπως κατήγγειλε η αλλοδαπή, 31χρονη ομοεθνής της, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη οικονομική κατάσταση της 23χρονης, την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για εργασία. Αλλοδαπός συνεργός της 31χρονης μετέφερε την παθούσα στη χώρα μας, μέσω μη ελεγχόμενης μεθοριακής διάβασης, το Φεβρουάριο του 2010.

Από το Μάρτιο του 2010 έως τα τέλη Μαΐου του ιδίου έτους, η 31χρονη με τη χρήση ψυχολογικής βίας τόσο κατά της 23χρονης όσο και κατά της οικογένειάς της, από κοινού με τον 41χρονο σύζυγό της και έναν 54χρονο, ιδιοκτήτη μπαρ στην πόλη της Άρτας, την ωθούσαν στην πορνεία, έναντι χρηματικού ποσού 100 ευρώ για κάθε ερωτική συνεύρεση.

Στη συνέχεια, μετέφεραν την 23χρονη με τη συνοδεία γυναίκας ομοεθνούς της στην Αθήνα, όπου ο θείος της παθούσας, προκειμένου να εξασφαλίσει το νόμιμο της παραμονής της και να συνεχιστεί η επ’ αμοιβή έκδοσή της, την εφοδίασε με άδεια παραμονής άλλου προσώπου.

Περί τα τέλη Ιουλίου του 2010 η 23χρονη ήρθε στη Θεσσαλονίκη, όπου υπό το καθεστώς της απειλής, συνέχιζε να εκδίδεται επ’ αμοιβή έως το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό της 31χρονης, το χρηματικό ποσό των 200-250 ευρώ περίπου εβδομαδιαίως.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 20:49