Δήλωση Μαρινάκη για το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 22:34
Δήλωση Μαρινάκη για το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά
Με περίπου 2 ώρες διαφορά από τη δήλωση-παραλήρημα του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ο επιχειρηματίας-εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης προέβη και αυτός σε δήλωση περί του πορίσματος του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά κ. Μπρακουμάτσου, αλλά επί της ουσίας απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου  για την ίδια υπόθεση.

Στην περίπτωση αυτή ισχύει κατά γράμμα η γνωστή ρήση "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι". Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ερευνάται από την Εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1 και τη διακίνηση 3 τόνων ηρωίνης, επιχειρεί αλλά αποτυγχάνει να αναστρέψει το περιεχόμενο και την ουσία του πορίσματος του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά και να προσανατολίσει την κοινή γνώμη σε μία κατά τα φαινόμενα - αλλά και κατά τις ενδείξεις, οι οποίες δεν είναι αποχρώσες, αλλά εμφανείς - ενδεχόμενη ενοχοποίηση που δεν στηρίζεται από πουθενά του Πάνου Καμμένου, κατά τη διαδικασία διερεύνησης από τη Βουλή του φακέλου που απεστάλη από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Φρούδες ελπίδες.

Εξ όσων μπορεί κανείς να συμπεράνει από το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά κ. Μπρακουμάτσου, η αποστολή του φακέλου του Πάνου Καμμένου στη Βουλή είναι κατά το νόμο υποχρεωτική από τη στιγμή που το όνομα υπουργού αναφέρεται στη δικογραφία. Τίποτα περισσότερα και τίποτα λιγότερο.

Από το συνδυασμό τώρα των συγκεκριμένων επισημάνσεων του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, όσον αφορά τις υποθέσεις για την Εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο,  συνάγεται το συμπέρασμα πως όλη η σκευωρία, η οποία επιχειρήθηκε να στηθεί κατά της Εισαγγελέως και του δημοσιογράφου, του επιχειρηματία-εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και του ανθυπασπιστή του Λιμενικού και ανακριτή στην υπόθεση Γιαννουσάκη, Χριστοφορίδη, κατέρρευσε παταγωδώς. Το σκεπτικό είναι απλό. Αν η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Νίκος Πατέρας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο ανθυπασπιστής Χριστοφορίδης δεν συνωμότησαν σύμφωνα με το πόρισμα κατά των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Κουρτάκη, τότε με ποιον συνωμότησε ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος; Προφανώς με κανένα. Και πάντως όχι με αυτούς τους οποίους κατηγόρησε και μήνυσε η πλευρά Μαρινάκη και των συνεργατών του. 

Είναι προφανές πως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, όπως λέει και η λαϊκή ρήση. Το επιβεβαιώνει η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του εφοπλιστή-επιχειρηματία-εκδότη:


«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας αισιοδόξησε και επιχαίρει γιατί φαίνεται να μην κατάλαβε το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος.

Η σιωπή του τελευταίου διαστήματος διακόπηκε από την ανάγκη ηχηρής αναγγελίας της προσποιητής ανακούφισής του, μέχρι την λογοδοσία του στη Βουλή. Αναλώθηκε δε σε ανούσιες μεγαλοστομίες και ύβρεις κυριαρχημένος από την πλάνη συγκάλυψης της πραγματικότητας.

Η αλήθεια παραμένει ακλόνητη ότι ο ίδιος είχε πολλές και μεγάλης διάρκειας αδικαιολόγητες και για παράνομο σκοπό συνομιλίες με τον κρατούμενο. Καλούμενος να τις αιτιολογήσει στην Βουλή, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, έδωσε απολύτως διαφορετικές και αντιφατικές αιτιολογίες.

Φαίνεται να μην αντιλήφθηκε καν από το εισαγγελικό πόρισμα το απλούστερο και σαφέστατο. Ότι, δηλαδή, διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον κρατούμενο, μέσω του οποίου ο υπουργός συνομιλούσε μαζί του διαρκώς και αντάλλασσε μηνύματα.

Πως λοιπόν να αναζητήσει κανείς συναίσθηση ευθύνης για τα πολύ σοβαρότερα, την έρευνα των οποίων θα διενεργήσει η Βουλή για τον ίδιο και ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου για τον λιμενικό, στους οποίους απεστάλη η δικογραφία. Έτσι μόνο δικαιολογείται η αντιστροφή που επιχειρεί ώστε την έρευνα για τα αδικήματα που διέπραξε να την θεωρεί έρευνα αδικημάτων δήθεν εις βάρος του.

Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και τα λογοπαίγνια δεν μπορούν να συσκοτίσουν την αλήθεια. Μπορούν, όμως, και πράγματι αποκαλύπτουν την αδυναμία διατύπωσης μιας πειστικής απάντησης».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 23:21