Μεγάλες διαστάσεις αποκτά η δημοσιοποίηση στοιχείων που εμφανίζουν με χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης τον Δήμο Θέρμης, με τον δήμαρχο Θόδωρο Παπαδόπουλο να τονίζει στο ThessToday.gr ότι αυτό δεν ισχύει και πως, αν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως έγραψε το ThessToday.gr, χθεσινό δημοσίευμα του skai.gr επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης συμπεριέλαβε τον Δήμο Θέρμης ανάμεσα στις περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, τάξης ακόμη και κάτω του 25%, προκαλώντας τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων. Οι αριθμοί ωστόσο «χάθηκαν στη μετάφραση» και η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από ό,τι αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 37.500 από τους 53.000 δημότες Θέρμης έχουν εμβολιαστεί επισήμως, ποσοστό δηλαδή που αγγίζει το 70% και καθιστά το Κέντρο Υγείας Θέρμης ως το πλέον νευραλγικό σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ThessToday.gr, τόνισε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η αλήθεια με τα πραγματικά στοιχεία, υπογραμμίζοντας παράλληλα το εξαιρετικό έργο που παράγεται στο Κέντρο Υγείας Θέρμης για την επιχείρηση «Ελευθερία».

«Παραποίηση στοιχείων»

«Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν προκύπτουν από πουθενά, δεν έχουν καμία βάση και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δίνουν στοιχεία πληθυσμού 36.000 κατοίκων του Δήμου Θέρμης, την ώρα που από το 2011 ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 53.000. Οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν δείχνουν ότι εμβολιάστηκαν περίπου 3.000 κάτοικοι, ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Κέντρο Υγείας και από την 4η ΥΠΕ, αποδεικνύεται ότι έχουν εμβολιαστεί περίπου 40.000 άτομα» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Αν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, θα τους κάνω μήνυση γιατί αποτελεί παραποίηση αριθμών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο Δήμος Θέρμης κυριαρχεί με τα πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον Νομό Θεσσαλονίκης, ενώ επισήμανε το εξαιρετικό έργο του Κέντρου Υγείας της περιοχής. «Δεν υπάρχει άλλος δήμος που έστησε από την πρώτη στιγμή κέντρο Covid, χτίσαμε δομή, βάλαμε γιατρούς, νοσηλευτές, όλες τις υπηρεσίες μας και είναι ανοιχτό ακόμη και τώρα» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «δεν θα το αφήσουμε έτσι ως δήμος. Θα απαντήσουμε».

Πηγή: thesstoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης