Αναίτια επίθεση από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν χθες διαδηλωτές αλλά και ο δήμαρχος Βύρωνα μετά την ολοκλήρωση της αντιφασιστικής πορείας για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, μετά το τέλος της πορείας και πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική συναυλία στην Λαμπηδόνα, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα αναίτια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή προέβησαν σε έλεγχο διαδηλωτή και προκλήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της πόλης κ. Άκης Κατωπόδης δηλώνοντας τη θεσμική του ιδιότητα ζήτησε να μιλήσει με τον επικεφαλή των αστυνομικών για να ενημερωθεί για τους λόγους της προκλητικής συμπεριφοράς από μέρους των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα όμως, αντέδρασαν όπως καταγγέλλεται, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σπρώχνοντας διαδηλωτές.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των διαδηλωτών, συνελήφθησαν και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι ένας φωτογράφος και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα ο οποίος τραυματίστηκε στο λαιμό.

Μετά την αποχώρηση της ομάδας Δέλτα, ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Μαυρόπουλος και Τζιωρτζιώτης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Βύρωνα όπου και καταδίκασαν την προκλητική, βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο κ. Κατωπόδης εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, δίχως αφορμή και με προκλητικό τρόπο, αστυνομικοί της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”, έξω από το Άλσος της Αγίας Τριάδας, προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές (ανάμεσα σε αυτές και ενός πρόεδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!).

Στις έντονες αλλά κόσμιες διαμαρτυρίες τόσο εκ μέρους μου όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους και παρευρισκόμενους πολίτες, η απάντηση από την πλευρά των αστυνομικών ήταν ρίψη οκτώ χειροβομβίδων κρότου-λάμψης επί της οδού Κωνσταντιλιέρη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μου στο χέρι και στο πόδι από μία χειροβομβίδα που προσέκρουσε πάνω μου πριν την πτώση της στο έδαφος. Επίσης, τραυματίστηκαν και άλλες δύο παρευρισκόμενες».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Κατωπόδη ο οποίος ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, τονίζοντας ότι οι άντρες της αστυνομίας επιτέθηκαν χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης