Δήμευση περιουσιών των δημοσίων υπαλλήλων-κροίσων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 15:27
Δήμευση περιουσιών των δημοσίων υπαλλήλων-κροίσων
Με δήμευση της περιουσίας τους και ποινικές κυρώσεις απειλούνται όσοι κρατικοί λειτουργοί αποδεδειγμένα πλούτισαν από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές ανάθεσης δημοσίων έργων, παραλαβής προμηθειών, αξιολόγησης προσφορών και απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.

Ήδη τα πρώτα δείγματα στην προσπάθεια εντοπισμού των «λαδιάρηδων» δημοσίων υπαλλήλων είναι ενδεικτικά. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι υπάλληλοι των 1.800 ευρώ το μήνα βρέθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια να διαθέτουν από δύο κύριες κατοικίες, εξοχικά με... πισίνα, πολυτελή αυτοκίνητα κλπ.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν διευθυντές και προϊστάμενοι νευραλγικών υπηρεσιών του Δημοσίου (εφορίες, πολεοδομίες, δασαρχεία, ασφαλιστικά ταμεία) που αντί για «πόθεν έσχες» κατέθεταν... άδειους φακέλους.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα μόνα έγγραφα που περιέχονταν σε αυτούς ήταν... φωτοτυπίες των φορολογικών δηλώσεών τους. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι δεκάδες υπάλληλοι διατηρούσαν παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς να λάβουν τη σχετική άδεια από την υπηρεσία τους. Το αξιόποινο είναι ότι το αντικείμενο της άλλης εργασίας τους είχε άμεση σχέση με τα καθήκοντα που ασκούσαν ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Πηγή: Αδέσμευτος Τύπος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 15:34