Διήμερο λουκέτο στο ΤΕΙ Σερρών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 13:07
Διήμερο λουκέτο στο ΤΕΙ Σερρών
Την αναστολή της λειτουργίας του για σήμερα και αύριο ανακοίνωσε το Τ.Ε.Ι. Σερρών, έπειτα από απόφαση της συνέλευσής του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μειώσεις που υπέστη στον τακτικό προϋπολογισμό του.

Επίσης διαμαρτύρονται για την αναγκαστική μείωση που υπέστη ο λογαριασμός διαθεσίμων που είχε στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού με νόμο του κράτους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που διατηρούσαν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος μετατράπηκαν σε ομόλογα του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που διατηρούσαν, καθώς υπάχθηκαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τ.Ε.Ι. Σερρών, μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεσή του, η Τράπεζα της Ελλάδος αγόρασε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, τα οποία στις 12.3.2012 υπέστησαν ‘’κούρεμα’’ κατά 68%».

«Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες το Τ.Ε.Ι. Σερρών αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς και να παρέχει το επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας που αρμόζει σε ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Δημήτρης Πασχαλούδης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 14:02