Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, οι Δήμοι ανά την ελληνική επικράτεια, ύστερα από απόφαση των δημάρχων.

Οι κινητοποιήσεις έχουν στόχο να εκφράσουν την αντίθεση της τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υπο – χρηματοδότηση των ΟΤΑ από το υπουργείο Οικονομικών. Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί σχέδιο για την αυτοχρηματοδότηση των Δήμων στο πλαίσιο περιστολής των δημοσίων δαπανών, με τις διοικήσεις να αντιδρούν καθώς η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων εν μέσω οικονομικής κρίσης αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συμμετοχή στην κινητοποίηση των αιρετών ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που καλεί τους εργαζομένους στους Δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00 το πρωί.

«Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα καταβληθούν οι πόροι που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό, με τα νέα μέτρα των 11,9 δισ. θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης