Προχωρά η διαδικασία και ορίζονται οι λεπτομέρειες για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που θα γίνει στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης στις 18 Μάη ενάντια στην ιδιωτικοποιήση του νερού της Θεσσαλονίκης, μαζί βέβαια και με την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις οι Δήμοι με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και οι πολίτες που συμμετέχουν στο “SOSτε το Νερό” συμφώνησαν στο ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα είναι: «Συμφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη πλευρά τους οι Δήμοι θα υποστηρίξουν υλικοτεχνικά το Δημοψήφισμα όσον αφορά τις κάλπες, τα ψηφοδέλτια, τους εκλογικούς κατάλογους όσο και με υπαλληλικό προσωπικό εκείνη την ημέρα, ενώ θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές με τη συμμετοχή των φορέων που συμμετέχουν στο SOSτε το ΝΕΡΟ, που θα είναι υπεύθυνες για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ συναντήθηκαν ήδη με τον προϊστάμενο των πρωτοδικών καθώς και με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης για να συζητήσουν την νομική διαδικασία.

«Είναι ιστορική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, στιγμή δημοκρατίας, η επιλογή των πολιτών για το δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό. Ιστορική στιγμή για όλη την Ελλάδα. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με την τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού, σας καλούμε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε την ιστορική αυτή πρωτοβουλία» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων SOSτε το Νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης