Δήμοι της Αττικής ζητούν να υπαχθούν σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης λόγω χρεών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, 22:51
Δήμοι της Αττικής ζητούν να υπαχθούν σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης λόγω χρεών
Την ένταξή τους στο άρθρο 262 του Καλλικράτη, για τους υπερχρεωμένους δήμους, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, οκτώ δήμοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι οφείλουν δυσθεώρητα ποσά στην ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται για τους δήμους Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού και Σπάτων- Αρτέμιδος, που ζητούν ρύθμιση προκειμένου να αποπληρώσουν τα σωρευμένα χρέη τους προς την ΕΥΔΑΠ.

Όπως σημειώνουν οι δήμαρχοι στην επιστολή τους, αδυνατούν να εισπράξουν και να αποδώσουν τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, διότι είναι πολύ μεγάλες οι προσαυξήσεις που έχει επιβάλει η εταιρεία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επειδή υπάρχει μεγάλη δυσκολία είσπραξης των οφειλών από τους δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης και τέλος εξαιτίας των τεράστιων περικοπών που έχουν υποστεί οι δήμοι στις χρηματοδοτήσεις, οπότε είναι αδύνατη η αποπληρωμή των οφειλών.

Με την ένταξή τους στο άρθρο 262, οι συγκεκριμένοι δήμοι θα προσχωρήσουν σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, υπό την εποπτεία της Ελεγκτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δήμοι θα έχουν πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης και ταυτοχρόνως θα υπαχθούν σε παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη του επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης από την Ελεγκτική Επιτροπή. Ήδη 42 δήμοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους με τον ίδιο τρόπο.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, 22:53