Δημητρακόπουλος: Σοβαρές ενστάσεις μετά την έρευνα της προέδρου του Αρείου Πάγου για τη Λαϊκή

Δημητρακόπουλος: Σοβαρές ενστάσεις μετά την έρευνα της προέδρου του Αρείου Πάγου για τη Λαϊκή
Aνακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος με αφορμή την έρευνα που διενεργεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, για τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Βασιλική Θάνου θα διενεργήσει πειθαρχική έρευνα σχετικά με τον δικονομικό τρόπο, που περιήλθε στην Εισαγγελέα Εφετών κα. Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της Λαϊκής, η οποία προ ολίγων ημερών ετέθη στο αρχείο, επειδή δεν υπήρξαν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Όπως ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο εντολέας μου κ. Α. Βγενόπουλος, με ενέργειες του δημοσιογράφου κ. Κώστα Βαξεβάνη, ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εναρμονισμένες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου για το ίδιο ως άνω δικονομικό θέμα διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση κατά της κας Τσατάνη, η οποία διεξήχθη από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, όπου επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών της κας Τσατάνη και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, η πρωτοβουλία της κας Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι νομικά παραδεκτή, γιατί προβλέπεται σε πρόσφατο νόμο του κ. Ν. Παρασκευόπουλου, αλλά, με δύο σοβαρές ενστάσεις, που στηρίζονται στην πάγια πειθαρχική νομολογία του Αρείου Πάγου: α) η πειθαρχική διαδικασία διενεργείται με απόλυτη μυστικότητα και δεν είναι θεσμικά επιτρεπτή η κοινολόγησή της. Β) Δεν έχει επαναληφθεί –νομολογιακά- στο παρελθόν αρχειοθετημένη πειθαρχική δικογραφία από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να επαναξιολογείται, χωρίς να έχουν υπάρξει νεώτερα άγνωστα στοιχεία, πλην της έντονης διαφωνίας για την αρχειοθέτηση του άνω γνωστού δημοσιογράφου.

Διαβάστε επίσης:

Α. Βγενόπουλος: Κι άλλα ψέματα από τους συκοφάντες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, 18:14

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, 19:18