Στο πλευρό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου συμπαραστέκεται ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί και το γεγονός ότι εφαρμόστηκε λίγες μόνο μέρες μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, χωρίς καμία προετοιμασία τόσο από τη μεριά των οινοπαραγωγών όσο και από εκείνη των δημοσίων υπηρεσιών που καλούνται να εφαρμόσουν το μέτρο οδήγησαν σε μια χαοτική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες επιχειρήσεις στην Θεσσαλία τονίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς, απειλούνται πλέον άμεσα με κλείσιμο έχοντας αναστείλει τις πωλήσεις τους και ενώ πρέπει να προκαταβάλουν το σύνολο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα αποθέματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μετά το χθεσινό κλείσιμο των οινοποιείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, o πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Δημήτρης Αποστολάκης, δήλωσε στο zougla.gr: «Η κυβέρνηση έκανε λάθος, δεν πρόκειται να καταφέρουν να μαζέψουν τα χρήματα που υπολογίζουν, αντίθετα αποτελέσματα θα έχουν καθώς θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης