Δημοπρατήθηκε η Πινακοθήκη του Δήμου Μαλεβιζίου στην Τύλισο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 12:51
Δημοπρατήθηκε η Πινακοθήκη του Δήμου Μαλεβιζίου στην Τύλισο
Ένα βήμα πιο κοντά στην αποπεράτωση και δημιουργία του εκθετηρίου του Δήμου Μαλεβιζίου, της Πινακοθήκης στην Τύλισο, βρίσκεται πλέον η δημοτική αρχή, μετά και τη δημοπράτηση του έργου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τη συμμετοχή συνολικά 12 εταιρειών και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Σκουραδάκης και ΣΙΑ ΟΕ».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.280.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Η Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο θα φιλοξενεί περίπου 250 έργα που έχει δωρίσει ο γνωστός καλλιτέχνης Μπότης Θαλασσινός στον Δήμο Μαλεβιζίου, σε έναν χώρο 1.200 τ.μ., ο οποίος βρίσκεται σε μια έκταση 3.000 μέτρων, στην αρχή του οικισμού. Στον συγκεκριμένο χώρο, προβλεπόταν να κατασκευαστεί το Δημαρχείο Τυλίσου, με τις αλλαγές όμως που επέφερε ο «Καλλικράτης», η νέα δημοτική αρχή Μαλεβιζίου άλλαξε τη χρήση του, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως εκθετήριο.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή και τονίζει: «Σύντομα, η Τύλισος θα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο πολιτιστικής αναφοράς για ολόκληρη την Κρήτη και αυτό το γεγονός δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει όλους μας με χαρά! Δημοπρατήσαμε ένα πολύ σπουδαίο έργο, που θα φιλοξενεί -ως γνωστόν- τα σπουδαία έργα του συντοπίτη μας Μπότη Θαλασσινού. Σε ένα λειτουργικό και ασφαλή χώρο, θα μπορούν οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες να θαυμάζουν από κοντά τα αληθινά αριστουργήματα του διάσημου καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα, αναβαθμίζουμε με την Πινακοθήκη τόσο την Τύλισο όσο και ολόκληρο τον δήμο μας στον πολιτιστικό τομέα.

Έναν τομέα που πιστεύουμε ακράδαντα πως μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης.
Όπως είναι πλέον γνωστό, ως δημοτική αρχή, θέσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας πολύπλευρους και πολυποίκιλους στόχους ανάπτυξης. Στηρίζουμε και επενδύουμε ιδιαίτερα στον πολιτισμό, έναν τομέα στον οποίο έχουμε την ευτυχία να μπορούμε να επιδείξουμε πολλά και σπουδαία σημεία, σε ολόκληρο το Μαλεβίζι. Δεν κάνουμε απλώς το χρέος μας, εκπληρώνουμε μια ιερή υποχρέωσή μας απέναντι στις γενιές που έρχονται και που οφείλουμε να τους δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες και εφόδια, για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες προκλήσεις που έρχονται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για τις ενέργειές τους και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και, φυσικά, να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον καλό μου φίλο Μπότη Θαλασσινό για τη σημαντικότατη δωρεά του στον δήμο μας».


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 13:21