Ψήφισμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την αιματοχυσία, τις εκατόμβες των αθώων θυμάτων και τη χρήση στρατιωτικής βίας, ενώ όπως αποφασίστηκε μέσα στα επόμενα 24ωρα θα εξεταστεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Ασσόκι Σέντκι, ενημερώνοντας το σώμα του δημοτικού συμβουλίου για τις καταστάσεις που βιώνει η πατρίδα του, ανέφερε: «Ζητώ τη συμπαράσταση σας για να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία λύση δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης. Να καταδικάσετε αυτή την εισβολή στη Γάζα, τη σφαγή των παιδιών για να σταματήσει η αιματοχυσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει στην περιοχή, με 1000 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 150 παιδιά. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ζούμε σε μια περίοδο όπου αν κάνεις τον γύρο του κόσμου βλέπεις τέτοιες συγκρούσεις που κρύβουν διάφορα συμφέροντα. Όποια διαφορά και να υπάρχει δεν μπορεί να λυθεί με μαχαίρια», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ανέφερε πως πέρα από το ψήφισμα θα εξεταστεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, έκανε λόγο για μια σύγκρουση που θυμίζει την ιστορία του Δαβίδ με τον Γολιάθ. Σε ξεχωριστό ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» επέμεινε ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Δελλής.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνεδρίασης κάτοικοι της Τούμπας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στη λειτουργία Ξενώνα Μεταναστών μεταξύ των οδών Ανδρου – Σιδηροκάστρου – Μυκόνου – Αλοννήσου (παλιοί στάβλοι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζήτησαν από τη διοίκηση του κεντρικού Δήμου, την αποκλειστική αξιοποίηση του χώρου των τεσσάρων στρεμμάτων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου της γειτονιάς με βελτίωση των εγκαταστάσεων της παιδικής χαράς, τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, τη δημιουργία χώρου πρασίνου και τη λειτουργία εταιρίας κοινωνικής οικονομίας.

«Να καταθέσετε τις απόψεις σας, να τις δώσουμε στους μελετητές και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Το Φιλοξενείο όμως, που πιάνει 500 τετραγωνικά μέτρα, και θα δώσει στέγη σε έξι οικογένειες μεταναστών που ζητούν πολιτικό άσυλο θα γίνει. Δεν θα αποσύρω την πρόταση γιατί κάποιοι θεωρούν πως έξι οικογένειες προσφύγων είναι κοινωνικά απόβλητα», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος κ.Αβραμόπουλος, η ορκωμοσία των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, ενώ για τις 7 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η πρώτη συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου προεδρείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης