Σχεδόν δύο μήνες μετά τις 12 Οκτωβρίου, οπότε και έγινε έξωση στο ΚΕΠ του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στην οδό Ολυμπιάδος και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου όπου πρόκειται τελικά να μεταστεγαστεί. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης πως χρειάζονταν δύο μήνες ή και λιγότερο για την ολοκλήρωση της μεταφοράς στο κτίριο της Πολεοδομίας Ευόσμου.

Το GRTimes επισκέφτηκε το δημοτικό κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη και διαπίστωσε πως ο χώρος, που σύμφωνα με πληροφορίες προορίζεται να γίνει το ΚΕΠ, είναι ακόμα μια… παρατημένη αποθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ντροπιαστήκαμε πάρα πολύ» είχε δηλώσει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στις 13 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της 33ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τότε μάλιστα, είχε αποδεχτεί την ευθύνη για το ότι εδώ και πολύ καιρό, δεν έγινε καμία ενέργεια για τη μεταστέγαση του Κ.Ε.Π (719Π) της Ολυμπιάδος, στο κτίριο της Πολεοδομίας, δηλώνοντας ότι τα ΚΕΠ πρέπει πλέον να γίνουν το αργότερο σε δύο μήνες, ακόμη και σε έναν με ενάμιση μήνα. Δείτε τι είχε πει χαρακτηριστικά: «Φέρνουμε την ευθύνη ότι πολύ καιρό δεν έγινε τίποτα. Τώρα υπό την πίεση των γεγονότων, πρέπει να κάνουμε τα ΚΕΠ μέσα σε δύο μήνες το αργότερο και μάλιστα ήρθαμε σε επαφή και μπορούμε σε λιγότερο από δύο μήνες, σε ένα με ενάμιση μήνα, μπορούμε να διαμορφωθούν τα ΚΕΠ. Υπάρχουν σχέδια και θα γίνουν τα ΚΕΠ σε ένα δικό μας ακίνητο. Στην Πολεοδομία θα γίνουν.»

Δυστυχώς από τότε και παρά το γεγονός ότι η Οικονομική Επιτροπή στη διάρκεια της 55ης κατεπείγουσας συνεδρίασης της, ενέκρινε τα απαιτούμενα ποσά για τη μετεγκατάσταση, δεν φαίνεται να έχει γίνει καμία ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, άλλο ένα γεγονός που εγείρει ερωτήματα, είναι πως η μετεγκατάσταση του συγκεκριμένου ΚΕΠ, είχε ήδη αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο  με την υπ` αριθμόν 133/2020 απόφαση, κατά τη συνεδρίαση στις 20/5/2020. Άγνωστο γιατί, η συγκεκριμένη απόφαση μπήκε στις… καλένδες, μέχρι και τον φετινό Οκτώβριο, οπότε και έγινε η έξωση στην οδό Ολυμπιάδος και όλα όσα ακολούθησαν.

Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών που αναγκάζονται να απευθυνθούν στα άλλα δύο διαθέσιμα ΚΕΠ του δήμου, στην οδό Μικράς Ασίας στον Εύοσμο και στην οδό Εθν. Αντιστάσεως στο Ελευθέριο Κορδελιό, διανύοντας πολλές φορές μεγάλες αποστάσεις .

Σημειώνεται πως το ΚΕΠ που λειτουργούσε στην οδό Ολυμπιάδος, ήταν αυτό που διεκπεραίωνε κατά πληροφορίες το 60-70% της συνολικής δουλειάς που είχαν όλα τα ΚΕΠ του δήμου, γεγονός που αποδεικνύει και τη σημασία της όσο το δυνατόν ταχύτερης μετεγκατάστασης του.

Από τον δήμο πάντως, η τελευταία σχετική ενημέρωση, έγινε στη διάρκεια της 38ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24/11, από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστωρα Λαφαζανίδη ο οποίος έκανε λόγο για ποσό 85.000 ευρώ που θα διατεθεί για τη μετεγκατάσταση. Ανέφερε χαρακτηριστικά, «θεωρώ πως θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα… Ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμα αρχές του έτους. Είναι μεγάλες, πολλές οι παρεμβάσεις σε αυτά που γίνονται», χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης