Κανονικά στις θέσεις τους βρέθηκαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι στις διάφορες υπηρεσίες και δομές του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών απολύμανσης που πραγματοποιήθηκαν κατά το τριήμερο της αργίας της Καθαράς Δευτέρας για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η απολύμανση, που έγινε μετά από εντολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για καθαρά προληπτικούς λόγους, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή από το δημοτικό κατάστημα Πεύκων και το 1ο Γυμνάσιο Πεύκων, για να ακολουθήσει η παρέμβαση σε όλα τα σχολεία του δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημ. Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια), με στόχο τα σχολικά κτήρια να είναι έτοιμα και ασφαλή με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά απολύμανση έγινε σε περίπου 150 δημοτικά κτήρια και δομές, μεταξύ των οποίων οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, όλα τα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠμεΑ και ΚΔΑΠ, τα Δημοτικά Ωδεία, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες και τα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Γυμναστήρια και τα ΚΕΠ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, με την απολύμανση και των τελευταίων δημοτικών κτηρίων, όπως είναι το Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, η Τεχνική Υπηρεσία και τα δημοτικά καταστήματα σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο, αμέσως μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Η πρωτοβουλία της γενικής απολύμανσης του συνόλου των δημοτικών κτηρίων, Υπηρεσιών και δομών αναλήφθηκε μετά την εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο να αξιοποιηθεί το τριήμερο της αργίας.

Να σημειωθεί ότι, μετά την ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για ματαίωση όλων των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, για λόγους πρόληψης της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, η δημοτική Αρχή προχώρησε στη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, και σε συνεννόηση με τα σχολεία του δήμου, αποφασίστηκε η αναβολή, από τις 3 έως και τις 6 Μαρτίου 2020, όλων των προγραμματισμένων θεατρικών παραστάσεων του Κ.Θ.Β.Ε. για τα σχολεία του δήμου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεατρικής Αγωγής και Παιδείας, ενώ ζητήθηκε από το Κ.Θ.Β.Ε. η πραγματοποίησή τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης