Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Πατρέων στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους μαθητές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν στην «παραπαιδεία» των ιδιωτικών φροντιστηρίων και θέλουν να φοιτήσουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, έχει την πρόθεση να λειτουργήσει την απογευματινή βοηθητική ζώνη πρόσθετης εκπαιδευτικής βοήθειας σε μαθητές οικογενειών που έχουν ανάγκη, από τις αρχές Φλεβάρη, δεδομένου ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 130 μαθητές Γυμνασίου και 120 μαθητές Δημοτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι:

– Στο Δημοτικό: Γλώσσα – Μαθηματικά

– Στο Γυμνάσιο: Αρχαία – Μαθηματικά – Έκθεση – Φυσική – Χημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την καλύτερη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων ο Δήμος θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 27 Γενάρη στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης συσκέψεις με τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ή επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν το έχουν δηλώσει ακόμα.

Οι συναντήσεις θα γίνουν η πρώτη στις 12 μ. και η δεύτερη στις 2 μ.μ., προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί.

Ο δήμος σημειώνει ότι ανταποκρίθηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε οριστεί, όμως υπάρχει ανάγκη για περισσότερους χημικούς, φυσικούς και μαθηματικούς, ενώ σε ό,τι αφορά την επιλογή των μαθητών προτεραιότητα στην επιλογή έχουν οι μαθητές των μονογονεϊκών οικογενειών, μελών με ειδικές ανάγκες, ανέργων γονέων και χαμηλού εισοδήματος.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης