Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στο zougla.gr, 24 γυναίκες εργάζονται από τον Σεπτέμβριο σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πετρούπολης, χωρίς ωστόσο να έχουν πληρωθεί μέχρι και σήμερα.

Οι γυναίκες έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και ενώ επρόκειτο να πάρουν κάποια χρήματα έναντι, κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου, δεν έλαβαν τελικά ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα, τους ανακοινώθηκε πως θα πληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως τα άτομα αυτά καταλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις και καλύπτουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στους σταθμούς.

Τη στιγμή που οι αρμόδιοι τις διαβεβαιώνουν πως το θέμα της πληρωμής τους είναι «διαδικαστικό», εκείνες αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα και μάλιστα εν μέσω εορτών.

Λίγα 24ωρα μετά την ανάρτηση, μερίδα εργαζόμενων απέστειλε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την ανάρτηση που αφορά τις 24 απλήρωτες συμβασιούχες ΕΣΠΑ του δήμου Πετρούπολης θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι εσφαλμένα δεν διαχωρίζονται οι θέσεις και οι ενέργειες του δήμου Πετρούπολης από τις ενέργειες της κεντρικής διοίκησης. Δηλαδή ο δήμος Πετρούπολης δεν ευθύνεται στο ελάχιστο για την καθυστέρηση συνεννόησης των εμπλεκόμενων υπουργείων ( Εσωτερικών, Διοικητικής μεταρρύθμισης και Οικονομικών) αλλά αντίθετα καταβάλλει καθημερινά κάθε προσπάθεια ώστε να πληρωθούν οι συμβασιούχοι όσο το δυνατόν συντομότερα. Άλλωστε το ΦΕΚ πληρωμής μας θα υπογραφεί το μήνα Δεκέμβριο.

Δούρβαρης Α., Μάγγου Α., Καπνάκη Χ., Μαμάκου Π.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης