Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία απίστευτα καλοστημένη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών φέρεται να είχε στήσει γνωστός δημοσιογράφος-οικονομολόγος-πανελίστ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τον πόνο, τη δυστυχία και την ανεργία που μαστίζουν τον κάθε Έλληνα, έταζε «λαγούς με πετραχήλια» έναντι αδράς αμοιβής.

Κρυμμένος πίσω από την «κουρτίνα» της αναγνωρισιμότητας προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του και προφασιζόμενος τα «κονέ» και τις διασυνδέσεις του με πολιτικούς και κοσμικούς κύκλους, υποσχόταν θέσεις εργασίας σε υπουργεία και άλλα κρατικά ιδρύματα.


(O καταγγελόμενος Χρ. Θεοδωρακόπουλος)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα σε βολέψω»

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελίες θυμάτων, τα οποία είχαν την ατυχία να τον συναντήσουν και να πιστέψουν στις υποσχέσεις του περί επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στο «στόχαστρό» του μπήκε μια τετραμελής οικογένεια, την οποία, ο «δημοσιογράφος», διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει ώστε οι δύο γιοί αυτής να τοποθετηθούν σε καίριες θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από το 2011. Τότε ο μικρότερος γιος της οικογένειας συνάντησε, μέσω τρίτου προσώπου, τον εν λόγω δημοσιογράφο (ο οποίος μάλιστα έχει θητεύσει στο «Τηλεφώς» και μετέπειτα στο «Kontra»), ο οποίος τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν 10 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών και δύο θέσεις στα κεντρικά του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο 27χρονος «τσίμπησε» και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει ώστε να καταλάβει μία από τις πολυπόθητες θέσεις. «Πρέπει να μου δώσεις 500 ευρώ» του είπε ο δημοσιογράφος και έτσι ο άτυχος άνδρας, χωρίς να το καταλάβει, άρχισε να μπλέκει σε ένα «υπόγειο» οικονομικό παιχνίδι το οποίο έμελλε να του στοιχίσει ακριβά.

«Κατέθεσα 450 ευρώ στην τράπεζα, στο όνομα το δικό του, της μητέρας του και της αδερφής του. Μετά από τρεις ημέρες με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι επειδή υπάρχουν κάποια προβλήματα στη διαδικασία, θα πρέπει να καταβάλλω άλλα 200 ευρώ. Τοποθετώ τα χρήματα μέσα σε ένα φάκελο, τον οποίο ήρθε και πήρε ο ίδιος. Μετά από λίγες ημέρες ξαναεμφανίζεται και μου λέει ότι έχει προκύψει νέο πρόβλημα. Κάποιο κόλλημα με τις υπογραφές. Μου ζήτησε άλλα 500 ευρώ τα οποία επίσης τοποθέτησα μέσα σε ένα φάκελο και του τα έδωσα» αναφέρει ο 27χρονος μιλώντας στη zougla.gr.

Ωστόσο οι επισκέψεις δεν τελείωσαν εκεί. Ο δημοσιογράφος, προφασιζόμενος συνεχώς προβλήματα, συνέχισε να ενοχλεί τον 27χρονο ζητώντας του όλο και περισσότερα χρήματα εκμεταλλευόμενος την επιθυμία του για εργασία. Επιθυμία ιδιαιτέρως ακριβή, καθώς του κόστισε γύρω στις 2.500 ευρώ.

Η εξαπατημένη συνεργός

Στο «παιχνίδι ελπίδας» όμως, συμμετείχε και μια γυναίκα ονόματι Π., η οποία κάλεσε τον 27χρονο και τον ενημέρωσε ότι η δουλειά του «τακτοποιήθηκε», δίνοντας του μάλιστα συγχαρητήρια για την επιτυχία του! «Αρχικά με πήρε τηλέφωνο ο δημοσιογράφος και μου είπε ότι η δουλειά έγινε. Μετά από τρεις μέρες με κάλεσε μια κοπέλα και μου έδωσε συγχαρητήρια λέγοντάς μου ότι μπήκα στη δουλειά» περιγράφει το θύμα.

Καθώς όμως ο καιρός περνούσε και ο δημοσιογράφος παρέμενε άφαντος, ο πατέρας του θύματος προσέγγισε την κοπέλα που είχε καλέσει τον γιό του και της ζήτησε να του αποκαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει.

Εκείνη προβληματισμένη ενημέρωσε τον άτυχο άντρα ότι έχει πέσει και η ίδια θύμα του συγκεκριμένου ανθρώπου καθώς της είχε υποσχεθεί ότι θα την αποκαθιστούσε επαγγελματικά διορίζοντας τη ως γραμματέα. Διορισμός που, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Παράλληλα, ο πανελίστας, θέλοντας να υφαρπάξει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε, διαβεβαίωσε τον πατέρα του 27χρονου ότι θα φροντίσει ώστε «βολευθεί» και ο έτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας και ακοής.

«Συνέχισε να με κοροϊδεύει λέγοντας μου ότι θα βολέψει και τον γιο μου που έχει πρόβλημα ομιλίας και ακοής. Μου πήρε άλλα 1.800 ευρώ. Συνολικά του έδωσα 4.150 ευρώ και για τα δύο παιδιά. Μια κυρία ονόματι Π. το έπαιξε ότι είναι συνεργάτης του. Με πήρε και μου είπε ότι πρέπει να βάλω άλλα 320 ευρώ για χαρτόσημα ώστε να προχωρήσει το θέμα με το δεύτερο παιδί. Όταν την ξανακάλεσα μου αποκάλυψε ότι και η ίδια εξαπατήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο άτυχος άνδρας.

«Φέσωνε» εταιρίες security

Πέρα όμως από ιδιώτες, ο καταγγελόμενος φαίνεται ότι έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» και με εταιρία security, στην οποία φέρεται να χρωστάει γύρω στις 2.000 ευρώ.

Χρέος το οποίο, όπως φαίνεται, θέλησε να καλύψει μέσω του ανυποψίαστου πατέρα του 27χρονου, τον οποίο κάλεσε και του είπε ότι θα πρέπει να καταθέσει εκ μέρους του 500 ευρώ στο λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας.

Όταν το θύμα άρχισε να καταλαβαίνει την απάτη που λαμβάνει χώρα εις βάρος του, κάλεσε τον επικεφαλή της εταιρείας και ενημερώθηκε ότι ο δημοσιογράφος οφείλει στην εταιρεία φύλαξης γύρω στα 2.000 ευρώ.

«Μου είπε ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου και με παρακάλεσε να καταθέσω εκ μέρους του 500 ευρώ στο λογαριασμό της εταιρίας φύλαξης. Εγώ πιάστηκα κορόιδο και το έκανα» καταλήγει ο εξαπατημένος άνδρας.

Τι απαντά ο καταγγελλόμενος

Η zougla.gr επικοινώνησε -ως όφειλε- με τον δημοσιογράφο ο οποίος χαρακτήρισε ως αποκυήματα φαντασίας τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος του ενώ όσον αφορά την απόδειξη της Τράπεζας στην οποία αναγράφεται το όνομά του υποστήριξε ότι τα χρήματα τα κατέβαλε η οικογένεια για άλλη υπόθεση που δεν έχει σχέση με τα καταγγελλόμενα.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η δικηγόρος της οικογένειας, κ. Φεβρωνία Καραμούζη, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο, εκείνος παραδέχθηκε ότι έλαβε 5.000 ευρώ για διορισμούς, σημειώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να επιστρέψει το ποσό σε δόσεις.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος με τη zougla.gr, ανέφερε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον τόσο της οικογένειας όσο και της δικηγόρου που την εκπροσωπεί ενώ έκανε λόγο για παιχνίδια εκβιασμών σε βάρος του.

Σε παλαιότερη εκπομπή του:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης