Δημόσιος εξευτελισμός

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, 12:15


Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από κοσμικό εστιατόριο στον υπ’ αριθμόν 1 δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας και μπροστά στα μάτια έκπληκτων θαμώνων και περαστικών.
Μία μάνα, κάτοικος του νησιού, γεύτηκε από πρώτο χέρι τη «φιλοξενία» καταστήματος στη Σαντορίνη, όταν, κατά την ώρα που θήλαζε το παιδί της δέχτηκε την αποδοκιμασία υπαλλήλων της επιχείρησης.

Το επεισόδιο ξεκίνησε τη στιγμή που η νεαρή Ειρήνη Δαραβίγκα τόλμησε να κοντοσταθεί στο πεζούλι του αυλόγυρου του εστιατορίου για να θηλάσει το μωρό της, κάτι που όπως φαίνεται ενόχλησε τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού που κατά τραγική ειρωνεία ονομάζεται το «Σπίτι της Μαμάς».

Αμέσως δόθηκε η εντολή και ένας σωματώδης σερβιτόρος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της υποδεικνύοντάς της να απομακρυνθεί από το σημείο. «Φύγε από δω αμέσως, ενοχλείς τους πελάτες», φώναξε δυνατά ο υπάλληλος για να ακολουθήσει η στιχομυθία.

- Γιατί; Eνοχλώ;
- Γι’αυτό (σ.σ. εννούσε τον δημόσιο θηλασμό).

Άραγε από πότε αποτελεί αδίκημα ο δημόσιος θηλασμός;

Το περιστατικό όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού αμέσως ο σερβιτόρος φώναξε «ενισχύσεις», εξευτελίζοντας τη γυναίκα, με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος να πλησιάζει σε έξαλλη κατάσταση και να την απειλεί ότι θα τη συλλάβει –κατόπιν προτροπής της- η αστυνομία.

Στο σημείο αυτό η καταγγέλλουσα αποχώρησε εντελώς ντροπιασμένη για την απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά των συντοπιτών της.

Όπως ήταν επόμενο, επιχείρησε να κοινοποιήσει το πρωτοφανές περιστατικό στην ιστοσελίδα του καταστήματος, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από δεκάδες πολίτες και οργανώσεις γυναικών που στάθηκαν αλληλέγγυοι στην περιπέτειά της.

H καταγγέλλουσα μιλά στο zougla.gr:


Παράλληλα, αποδοκίμασαν την συμπεριφορά της επιχείρησης, που αντί να της προτείνουν να εισέλθει στο μαγαζί, την αντιμετώπισαν ως παρείσακτη.
Τι συμβαίνει στα social media:

Μία μητέρα που θηλάζει αποτελεί αρχετυπικά ιερή εικόνα και ο θηλασμός φυσική ανθρώπινη λειτουργία για όλους τους πολιτισμούς του πλανήτη. Ιδιαίτερα στο εξωτερικό η μητρότητα προστατεύεται από τη νομοθεσία. Στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται ο δημόσιος θηλασμός. Η νοοτροπία όμως και η «κουλτούρα» ορισμένων θα πρέπει να αλλάξει...

Η απάντηση του εστιατορίου

Το zougla.gr επικοινώνησε με το κατάστημα πριν από τη δημοσίευση του θέματος, σε ώρα λειτουργίας, και λάβαμε την απάντηση «ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για το θέμα, έχουμε πολλή δουλειά για να σας μιλήσουμε και ο υπεύθυνος απουσιάζει».

Σε νεότερη επικοινωνία, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κατήγγειλε ότι η μητέρα είχε δόλιους σκοπούς. «Εμείς νομίζουμε από την πλευρά μας πως πράξαμε ό,τι καλύτερο για την κυρία και αυτή αντέδρασε απαράδεκτα. Το θέμα το θεωρούμε λήξαν και άμα η κυρία με το σκεπτικό της θεωρεί ότι εμείς κάναμε λάθος, ζητούμε συγνώμη όπως πρέπει να πράξει και η ίδια αλλά δεν νομίζω διότι είναι άλλος ο σκοπός αυτής της πράξης».

«Μία ερώτηση μπορώ να θέσω και να αναρωτηθείτε: γιατί μια μητέρα του νησιού έρχεται μπροστά σε μια επιχείρηση την ώρα της δουλειάς να κάτσει μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού χωρίς την πρέπουσα διακριτικότητα να θηλάσει το παιδί της, τη στιγμή που είναι κάτοικος του νησιού όπως επικαλείται, και όχι σε άλλο μέρος; Πολύ κοντά υπάρχει πάρκινγκ, υπάρχει παρκάκι για να κάθεται ο κόσμος και αυτή διαλέγει το μέρος το δικό μας», αναφέρει ο υπεύθυνος του εστιατορίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, 18:18