Χωρίς καμία μείωση και χωρίς ουσιαστική διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου θα παραμείνουν τα ανταποδοτικά τέλη – καθαριότητας και φωτισμού- στο Δήμο Ιωαννιτών και τη νέα χρονιά, παρότι η οικονομική κρίση βαθαίνει και τα νέα μέτρα πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο σύμφωνα με την εισήγηση δεν προβλέπεται καμία ελάφρυνση για τα νοικοκυριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικρές μειώσεις αναμένονται στα καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωαννίνων Μαρμάρων, Νεοχωρόπουλου και Σταυρακίου.

Τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη για το 2016 υπολογίζονται στα 10,6 εκατομμύρια ευρώ και οι υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στα 10,4 εκατομμύρια.

Έτσι από τη διαφορά των 200 χιλιάδων θα προέλθει η μείωση των τελών για τα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα καταστήματα της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων η μείωση ανέρχεται στα 30 λεπτά και για τα καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Μαρμάρων, Νεοχωρόπουλου και Σταυρακίου στα 60 λεπτά.

Για τα νοικοκυριά και σύμφωνα πάντα με την εισήγηση δεν αναμένεται καμία ελάφρυνση, καθώς τα τέλη διατηρούνται στα επίπεδα του 2015.

Αναλυτικά

Δημοτική Ενότητα Τιμή ανά τ.μ.
Ιωάννινα 1,85
Μάρμαρα 1,75
Σταυράκι 1,75
Νεοχωρόπουλο 1,75
Ανατολής 0,75
Μπιζανίου 0,54
Νήσου 0,59
Παμβώτιδος (Κατσικά-Κουτσελιό) 1,00
Παμβώτιδος (Ανατολική) 0,68
Παμβώτιδος (Κράψη) 0,41
Παμβώτιδος (Λοιπές Τοπικές Κοινότητες) 0,91
Περάματος 0,7

Και τη νέα χρονιά παραμένει η μείωση κατά 25% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τα άτομα με αναπηρίες 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, σε τρίτεκνες οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα και πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, στις μονογονεικές οικογένειες του Δήμου καθώς και τη διατήρηση της μείωσης για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2016 κατά 50% για τους άπορους.

Στις περιπτώσεις αυτές αναμένεται να συμπεριληφθεί και άλλη μια κατηγορία αυτή των μεταμοσχευμένων ατόμων χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και με πλήρη απαλλαγή από το τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης