Ο Δήμος Θηβαίων ιδρύει Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να βοηθήσει τα οικονομικά αδύνατα στρώματα, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν είδη διατροφής, ένδυσης σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, σύμφωνα με τις καταστάσεις του Γραφείου Πρόνοιας του Δήμου.
Το παντοπωλείο ουσιαστικά θα είναι ένα δωρεάν σούπερ μάρκετ για απόρους και έχει στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, καθώς θα στηρίζεται στις εθελοντικές δωρεές επιχειρήσεων, συλλόγων και ιδιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται πως «η κοινωνική προσφορά του παντοπωλείου δεν έγκειται στον καθησυχασμό και τη διαιώνιση μιας δυσάρεστης κατάστασης. Στόχος είναι, με την πάροδο του χρόνου, κοινωνικά ευπαθή άτομα και οικογένειες να ξεπεράσουν αυτή την κατάσταση, να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και να ανεξαρτητοποιηθούν».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θηβαίων, Σπύρος Νικολάου, σημείωσε πως «πρόκειται για μια δράση αλληλεγγύης και αλληλοπροσφοράς με στόχο τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που υποφέρει και που η ελπίδα του στρέφεται σε όποιον μπορεί να τον βοηθήσει. Στη σημερινή εποχή είναι επιτακτική ανάγκη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δείξουμε πως είμαστε Άνθρωποι! Έχουμε ήδη προχωρήσει σε επαφές με παραγωγούς της περιοχής, επιχειρήσεις και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι με ευχαρίστηση θα στηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Παράλληλα βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης του χώρου που θα στεγάσει το παντοπωλείο».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης