Μια απίθανη ομάδα ερασιτεχνών σκιέρ εντυπωσιάζουν με τη δεξιοτεχνία τους το κοινό που έχει τη χαρά να τους απολαύσει.

Αν και διανύουν την έβδομη ή ακόμη και την όγδοη δεκαετία της ζωής τους, οι σκιέρ με παρωνύμια όπως “Ατσαλάκωτος Τζέντλεμαν”, “Στρατηγός”, “Τεχνίτης” και “Πολυταξιδεμένος”, συχνά ξεπερνούν σε ικανότητες ακόμη και πρωταθλητές του αθλήματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ερασιτεχνική αυτή ομάδα που σφύζει από ζωντάνια και κέφι, κατακλύζει τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας κάθε χρόνο και αποτελεί ένα σύνολο δεινών σκιέρ ηλικίας από 54 έως και 84 ετών!

«Όλα είναι εγκεφαλικά. Εμείς αισθανόμαστε πολύ νέοι», ισχυρίζονται οι σκιέρ, ενώ, υπογραμμίζοντας την καλή φυσική τους κατάσταση δηλώνουν ότι δε σταματούν στιγμή να εξασκούν το αγαπημένο τους σπορ, ακόμη και σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Οι αθλητές αποδεικνύουν ότι είναι ιδιαίτερα ζωντανοί άνθρωποι όχι μόνο μέσω της ακατάπαυστης εξάσκησης τους, αλλά και με το πηγαίο χιούμορ τους. Για του λόγου το αληθές, οι ίδιοι έχουν ονομάσει την ομάδα τους «Νεολαίοι Βετεράνοι», ενώ στο «Βενιαμίν» της παρέας- ηλικίας 54 ετών- έχει αποδοθεί το παρατσούκλι «Νουρέγιεφ της παρέας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντυπωσιακή ομάδα, μέλη της οποίας ασχολούνται με το σκι για πάνω από 60 χρόνια, θεωρεί ότι η ίδια αποτελεί «ζωντανή διαφήμιση για το άθλημα». Τονίζουν δε, ότι η ενασχόλησή τους αυτή, εκτός από το γεγονός ότι τους έχει προσφέρει αμέτρητες συναρπαστικές στιγμές, συντελεί συχνά και στη βελτίωση της υγείας τους.

«Πολλές φορές πήγαμε στο βουνό όντας άρρωστοι και γίναμε αμέσως καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά μέλος της ομάδας.

Ωστόσο, το σκι δεν είναι η μόνη αθλητική δραστηριότητά τους. Τον αρκετό ελεύθερο χρόνο τους (οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι), τον γεμίζουν με πολλές δραστηριότητες: η ποδηλασία, το τένις, η πεζοπορία και τα ταξίδια είναι μερικές από αυτές.

«Και φυσικά συχνά συναντιόμαστε για να πιούμε τσίπουρα. Πλέον, είμαστε τόσο φίλοι που δεν μπορούμε μακριά ο ένας από τον άλλο», καταλήγουν οι σκιέρ.

«Αρχηγός» της ομάδας θεωρείται ο γηραιότερος Αργύρης Γκίσσας (84 ετών), ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι ο Κώστας Κομνηνός, ο Θανάσης Ζάπρος, ο Μπάμπης Χριστοφιλόπουλος, ο Νίκος Καστρόπουλος, ο Κώστας Τσάκης και ο Θεόδωρος Φεσλικίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης