Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 21η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, από τις 09.00 – 14.00.
• Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, από 14.00 – 19.30.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του «Νοσοκομείου Φλέμιγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Γ. Πατούλης: «Δώστε αίμα»

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στην 21η εθελοντική αιμοδοσία, σημειώνοντας:

«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Προσφέροντας 10 λεπτά από τον χρόνο μας σε μία ανώδυνη διαδικασία, προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σε αυτήν την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος».

Πληροφορίες: 213 2031940

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης