Ένα ποσό που υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τους τελευταίους τρεις μήνες το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

Τα προγράμματα αυτά αφορούν στις επιχειρησιακές ωκεανογραφικές προγνώσεις στις ευρωπαϊκές θάλασσες, τη διαχείριση δεδομένων θαλάσσης, την ανάπτυξη βάσεων διαχείρισης δεδομένων θαλάσσης, την παρακολούθηση παραμέτρων του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην παράκτια και ανοιχτή ΑΟΖ της Κύπρου, την εφαρμογή του Μεσογειακού Συστήματος Πρόγνωσης Διασποράς Πετρελαιοκηλίδων, τα κύματα τσουνάμι κ.λπ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ωκεανογραφικό Κέντρο λειτούργησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2003, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2008, έπειτα από σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, του υπουργικού συμβουλίου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Ωκεανογραφικό Κέντρο έχει ενταχθεί και τυπικά ως Ερευνητική Μονάδα στη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης