Δύο εκατ. ευρώ για έρευνες εξασφάλισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 11:14
Δύο εκατ. ευρώ για έρευνες εξασφάλισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ένα ποσό που υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τους τελευταίους τρεις μήνες το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

Τα προγράμματα αυτά αφορούν στις επιχειρησιακές ωκεανογραφικές προγνώσεις στις ευρωπαϊκές θάλασσες, τη διαχείριση δεδομένων θαλάσσης, την ανάπτυξη βάσεων διαχείρισης δεδομένων θαλάσσης, την παρακολούθηση παραμέτρων του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην παράκτια και ανοιχτή ΑΟΖ της Κύπρου, την εφαρμογή του Μεσογειακού Συστήματος Πρόγνωσης Διασποράς Πετρελαιοκηλίδων, τα κύματα τσουνάμι κ.λπ..

Το Ωκεανογραφικό Κέντρο λειτούργησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2003, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2008, έπειτα από σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, του υπουργικού συμβουλίου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Ωκεανογραφικό Κέντρο έχει ενταχθεί και τυπικά ως Ερευνητική Μονάδα στη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 11:45