Δύο φυτείες με 3.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στα Χανιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 21:13
Δύο φυτείες με 3.000 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στα Χανιά

Δύο φυτείες με 3.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισαν και εκρίζωσαν οι διωκτικές αρχές στα Χανιά. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ ο εντοπισμός των φυτειών έγινε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε σήμερα σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Κισσάμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της ΕΛ.ΑΣ με την συνδρομή ελικοπτέρου της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση κατά την διάρκεια της επιχείρησης, χθες, 22 Ιουνίου, εντοπίστηκε αρχικά μία φυτεία σε ορεινή δασική έκταση του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά οχτακόσια είκοσι δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ, σήμερα, 23 Ιουνίου, σε ορεινή δασική έκταση περιοχής του Δήμου Κισσάμου βρέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες εκατόν ογδόντα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους (διαφορετικών επιπέδων) και τα οποία βρίσκονταν, επίσης, στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα τρεις χιλιάδες δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 21:13