Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων των ΜΜΜ και παράλληλα θεσπίζονται δύο είδη, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, από πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Έτσι τα εισιτήρια στην Αθήνα θα αυξηθούν στο 1,20 ευρώ για απλή διαδρομή διάρκειας μίας ώρας και στα 1,40 λεπτά τα εισητήρια μίας δεύτερης κατηγορίας, για διαδρομές διάρκειας 90 λεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα φτάσει τα 45 ευρώ, από 35 ευρώ που είναι σήμερα.

Ο κ. Βούγιας είπε ότι έγινε προσπάθεια οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες και να υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα για μία διαδρομή και για όσους κάνουν πολλαπλές διαδρομές.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Νίκος Κουλουμπαρίτσης, ο οποίος επανέλαβε την αντίθεση των εργαζομένων στις αυξήσεις των εισιτηρίων, αλλά και στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις συγκοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, χωρίς να αποκλείσει και διαφορετικού είδους κινητοποιήσεις, όπως η μη ακύρωση εισιτηρίων για συγκεκριμένες ώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης