Δικογραφίες για φορολογικές παραβάσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011, 18:33
Δικογραφίες για φορολογικές παραβάσεις
Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος δύο ιδιοκτητών καταστημάτων και ενός ιατρού για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, καθώς και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων, ύστερα από καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 110112.

Από αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 17 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 201,50 ευρώ.

Επίσης, σε σνακ μπαρ στη Νίκαια, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 12 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 507 ευρώ.

Στους παραπάνω ελέγχους διαπιστώθηκαν ακόμα, κατά περίπτωση, ελλείψεις αδειών εργασίας από εργαζομένους, καθώς και ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Δικογραφία σχηματίσθηκε, όμως, και σε βάρος ενός χειρουργού ορθοπεδικού, για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων.

Ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ασθενή, κατά την έξοδό του από το ιατρείο του εν λόγω ιατρού.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Από περαιτέρω έλεγχο στα βιβλία του ιατρείου, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε ορθά τα Βιβλία Εσόδων - Εξόδων και Επισκέψεων των ασθενών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες και για τις τρεις περιπτώσεις, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών και Πειραιά.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες ΔΟΥ, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011, 18:33