Για ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων κατηγορούνται δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη στα βόρεια προάστια.

Οι δύο άνδρες, που επέβαιναν σε μηχανή, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ύστερα από κλοπές που διέπραξαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στον Διόνυσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν στη Νέα Ερυθραία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι δύο συλληφθέντες εντόπιζαν αυτοκίνητα εν κινήσει, τα οποία οδηγούσαν κατά βάση γυναίκες, που είχαν τοποθετήσει τις τσάντες τους στο κάθισμα του συνοδηγού, και τα ακολουθούσαν.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος, με αιφνιδιαστικές κινήσεις, έσπαγε με ειδικό σφυρί το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού και αφαιρούσε τις τσάντες. Στις περιπτώσεις που τα θύματά τους αντιστέκονταν, οι δράστες δεν δίσταζαν να τα χτυπήσουν σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- ειδικό σφυρί θραύσης τζαμιών και μικροποσότητα ηρωίνης. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών και 18 περιπτώσεις κλοπών στις οποίες εμπλέκονται οι συλληφθέντες. Όπως διαπιστώθηκε, ο 47χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης