Δύο συλλήψεις για παραβίαση τηλεφωνικών επικοινωνιών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012, 12:45
Δύο συλλήψεις για παραβίαση τηλεφωνικών επικοινωνιών
Σε δύο συλλήψεις προέβη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από καταγγελίες για ιστοσελίδες που διαφήμιζαν ηλεκτρονικές συσκευές με δυνατότητες παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι συσκευές αυτές είχαν τη δυνατότητα, συνδεόμενες στο δίκτυο τηλεφωνίας, να παρακάμπτουν την ασφάλεια του δικτύου, να αποκτούν πρόσβαση στις συνομιλίες και να τις καταγράφουν, καθώς επίσης να υποκλέπτουν προφορικές συνομιλίες.

Ύστερα από έρευνα στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, εντοπίστηκε διαφημιστικό υλικό για την αγορά των εν λόγω συσκευών.

Από την προκαταρκτική εξέταση που ακολούθησε, με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προέκυψε ότι οι ιστοσελίδες αυτές είχαν καταχωρηθεί σε εταιρεία 57χρονου, ο οποίος και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, και σε εταιρεία τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, ως προσωρινά υπεύθυνος της οποίας συνελήφθη ένας 33χρονος.

Εις βάρος τους σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες, που περιλαμβάνουν τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας και της πρόκλησης για εκτέλεση κακουργήματος.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε σε δύο καταστήματα των εταιρειών στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 78 συσκευές παρακολούθησης ήχου και τηλεφωνικών συνομιλιών, 14 συσκευές παρακολούθησης χώρου με κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, δύο πομποί τηλεφώνου χωρίς μικρόφωνο και τέσσερις συσκευές καταγραφής συνομιλιών κινητού τηλεφώνου.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ενός καταστήματος.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012, 13:12