Θεσσαλονίκη: Δύο χιλιάδες βραδυφλεγή φυτά θα φυτευτούν στο δάσος του Σέιχ Σου για πυρασφάλεια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 12:52
Θεσσαλονίκη: Δύο χιλιάδες βραδυφλεγή φυτά θα φυτευτούν στο δάσος του Σέιχ Σου για πυρασφάλεια
Δύο χιλιάδες βραδυφλεγή φυτά θα φυτευτούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο δάσος του Σέιχ Σου, σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί η περιοχή από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η σχετική πρωτοβουλία ελήφθη σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, μετά την άσκηση που έγινε την περασμένη χρονιά στο Σέιχ Σου και την απομάκρυνση πέντε χιλιάδων τόνων ογκωδών αντικειμένων που εγκυμονούσαν κινδύνους για την εκδήλωση αστικής, χορτολιβαδικής και δασικής πυρκαγιάς.

«Ξεκινήσαμε την προσπάθεια για τις φυτεύσεις των βραδυφλεγών φυτών από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν ευνόησαν το εγχείρημα οι καιρικές συνθήκες. Τώρα που ο καιρός έχει μαλακώσει, προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε τις φυτεύσεις στις 17 Μαρτίου» είπε χαρακτηριστικά η κα Πατουλίδου. Η ίδια διευκρίνισε ότι έπειτα από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το δασαρχείο αποφασίστηκε να φυτευτούν ακακίες, δενδρολίβανο και δάφνες σε τρία συγκεκριμένα σημεία. Ένα από αυτά είναι και η περιοχή κοντά στο παιδικό χωριό στο Φίλυρο.

Στην όλη προσπάθεια θα συμμετάσχουν 200 εθελοντές, ενώ οι φυτεύσεις θα γίνουν ημέρα Κυριακή, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός αυτοκινήτων στην περιοχή, και πάντα σε συνεννόηση με την Τροχαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 12:52