Δίωξη για μίζες σε γιατρούς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 11:31


Το «πάρτι» των παράνομων αμοιβών στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ που είχαν στήσει στελέχη εταιρείας εισαγωγής και πώλησης ιατρικών προϊόντων σε πολλά δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας «λαδώνοντας» γιατρούς αποκαλύπτει η εισαγγελική έρευνα. Πρωταγωνιστές, δύο στελέχη της εν λόγω εταιρείας αλλά και δεκάδες νοσοκομειακοί γιατροί. Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «παρακλάδι» της άλλης μεγάλης δικογραφίας για τη γνωστή εταιρεία ορθοπεδικών υλικών Depuy, η οποία ήδη βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της ανάκρισης.


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δύο στελεχών της επίμαχης εταιρείαςΉδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος δύο στελεχών της επίμαχης εταιρείας, ενώ ερευνάται και ο ρόλος γιατρών δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα είναι ικανά να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο σταΈστησαν ολόκληρο δίκτυο στα δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς δημόσια νοσοκομεία, μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.

Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής, ο οποίος καλείται να ρίξει φως στα πρόσωπα των γιατρών αλλά και των υπευθύνων δημόσιων νοσοκομείων που ενδεχομένως εμπλέκονται. Στην περίπτωση που προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, τότε θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση άνοιξε μετά την κατάσχεση εγγράφων από το σπίτι κατηγορουμένου για την υπόθεση της Depuy, η οποία βρίσκεται στην ανάκριση. Οι δικαστικές αρχές έκριναν όμως σκόπιμο λόγω της σοβαρότητάς της να τη διαχωρίσουν και να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, από την κίνηση των λογαριασμών των υπευθύνων της εταιρείας προκύπτουν εμβάσματα που κατετίθεντο απευθείας σε λογαριασμούς γιατρών, οι οποίοι, όπως φαίνεται, σύντομα θα βρεθούν κατηγορούμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί - τρωκτικά με εικονικές συνταγές, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014, 14:45

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 15:19