Δίωξη σε εισαγγελέα για κακοποίηση σκύλου κατά συρροή!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 11:30
Δίωξη σε εισαγγελέα για κακοποίηση σκύλου κατά συρροή!

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικόνες «ντροπής για τον πολιτισμό μας» αντίκρισε το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο Μαρκορά στα Πατήσια. 

Έπειτα από καταγγελίες για παθητική κακοποίηση σκυλιού, στο σημείο βρέθηκαν στις 6/5 η προϊσταμένη της Υπηρεσίας, αστυνομικοί του Α.Τ. Πατησίων, καθώς και κτηνίατρος.

«Αυτό που είδαμε ήταν ένα ταλαιπωρημένο, άρρωστο και γέρικο κυνηγόσκυλο μέσα σε ένα κλουβί. Αντί για τροφή, υπήρχαν γύρω του βρεγμένα ψωμιά -ίσα ίσα να τρώει για να επιβιώνει δηλαδή- και βρόμικο νερό μέσα σε μπιτόνια. Το σκυλί ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, ενώ στο σώμα του είχε όγκους» περιγράφει στο zougla.gr η Μαρία Μορφέτα, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.

Άμεσα εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του ζώου -ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς το κλουβί του σκύλου βρίσκεται σε δημόσιο χώρο-, ο οποίος είναι ένας ηλικιωμένος, πρώην εισαγγελέας στο επάγγελμα.

Όπως μας περιγράφει η κ. Μορφέτα, ο ιδιοκτήτης του ζώου απείλησε το κλιμάκιο ότι θα προβεί σε μηνύσεις εναντίον τους, ήταν εριστικός και το μόνο που ανέφερε ήταν αν τους πήραν τηλέφωνο από την εισαγγελία, δηλαδή οι πρώην συνάδελφοί του. 

«Κυνηγόσκυλο είναι, έξω πρέπει να ζει» ήταν η μόνη απάντησή του, σύμφωνα πάντα με την κ. Μορφέτα.

Το κλιμάκιο, ως όφειλε, υπέβαλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη και σχηματίστηκε δικογραφία. Ο ίδιος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος. Του επιβλήθηκαν ωστόσο τα προβλεπόμενα πρόστιμα, καθώς ο ηλικιωμένος δεν επέδειξε καν το βιβλιάριο υγείας του ζώου. Πρόκειται βεβαίως για παθητική κακοποίηση ζώου.

«Αυτή η εικόνα μάς προσβάλλει σαν κοινωνία, και ειδικά εμάς σαν υπηρεσία» αναφέρει η Μαρία Μορφέτα και καταλήγει: «Από εδώ και πέρα η Υπηρεσία θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για τη διάσωση ουσιαστικά του ζώου από την κόλαση στην οποία είναι υποχρεωμένο να ζει - ένα ζώο πολύ φιλικό, αλλά και φοβικό ταυτόχρονα».

Ακούστε τις δηλώσεις της:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 11:42