Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Για κακούργημα διώκονται ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Σοφοκλής Ξυνής, η σύζυγός του, Αθηνά και η κόρη του, Αικατερίνη, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου για τη χρήση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων και σειρά οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, με διάταξη της εισαγγελέως τούς απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι πλαστογραφία μετά χρήσεως εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η εισαγγελέας, αφού ολοκλήρωσε την έρευνα σχετικά με τις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο εκπαιδευτικός όμιλος με σκοπό να εισπράττει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το Δημόσιο, προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης, ενώ εξέδωσε και διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων των κατηγορουμένων.

Η έρευνα, πάντως, συνεχίζεται τόσο σε ασφαλιστικό όσο και φορολογικό επίπεδο, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς διαστάσεις των παραβάσεων αλλά και να εντοπιστούν οι ενδεχόμενες ευθύνες υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών που κατήρτισαν τις ασφαλιστικές ενημερότητες, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον εκπαιδευτικό όμιλο να εξασφαλίζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ακόμη και επιδοτήσεις από το Δημόσιο, μέσω της συμμετοχής του σε διάφορα προγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης