Διοργάνωση Συσκέψεων Μηχανικού του ΝΑΤΟ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 07:58
Διοργάνωση Συσκέψεων Μηχανικού του ΝΑΤΟ
Υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι Κορινθίας, για πρώτη φορά στη χώρα μας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, η Σύσκεψη της 22ης Συντονιστικής Επιτροπής του Κέντρου Αριστείας Μηχανικού (ΜΧ) [Steering Committee (SC) του MILENG CoE].

- Το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου 2018, η Ανώτερη Νατοϊκή Διακλαδική Σύσκεψη ΜΧ [Joint Engineer Conference 2018 (NSJEC 2018)].

Η Συντονιστική Επιτροπή του Κέντρου Αριστείας ΜΧ του ΝΑΤΟ αποτελεί το όργανο διεύθυνσης και συντονισμού του Κέντρου και συγκροτείται από τους εθνικούς αντιπροσώπους των 17 εθνών που το απαρτίζουν. Συγκαλείται δύο φορές τον χρόνο και σκοπό έχει την έκδοση κατευθύνσεων, καθώς επίσης την επίβλεψη των θεμάτων που αφορούν στην οργάνωση και τη λειτουργία του.Η ημερήσια διάταξη των θεμάτων της Επιτροπής περιέλαβε τον απολογισμό πεπραγμένων και τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων, την έγκριση του προϋπολογισμού και την επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος του Κέντρου.Η Ανώτερη Νατοϊκή Διακλαδική Σύσκεψη ΜΧ αποτελεί το κύριο μέσο καθορισμού της πολιτικής και του δόγματος ΜΧ της Συμμαχίας. Διεξάγεται μία φορά τον χρόνο και σκοπός της είναι η ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων του ΜΧ. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Εθνικών Διευθύνσεων ΜΧ και εκπρόσωποι της Συμμαχίας.Η ημερήσια διάταξη των θεμάτων που συζητήθηκαν περιελάμβανε τον καθορισμό των στόχων και του «οράματος» (vision) του Όπλου του ΜΧ του NATO και την εξέταση του επιχειρησιακού έργου του ΜΧ των Στρατηγείων της Συμμαχίας.Η διοργάνωση των παραπάνω συσκέψεων στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, απέσπασε τα ευμενή σχόλια των συμμετεχόντων και προέβαλε τον Στρατό Ξηράς και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 08:03