Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου προχωρούν σήμερα σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 12.30 έως τις 14.30, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τον έντονο προβληματισμό τους για τις οικονομικές εξελίξεις καθώς και για την τύχη των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία διατηρούν μεγάλες καταθέσεις σε υποκαταστήματα της Λαϊκής και της Κύπρου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 15.00 οι υπάλληλοι των τραπεζών θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), όπου και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ανεχθούν οποιαδήποτε απομάκρυνση συναδέλφου τους, ενώ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δεχθούν οποιαδήποτε ρύθμιση η οποία δεν θα κατοχυρώνει τα ταμεία προνοίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με έντονη ανησυχία παρακολουθούµε τις εξελίξεις σχετικά µε το θέµα της συµφωνίας µε την τρόικα για την επικείµενη υπογραφή του Μνηµονίου. Παρ’ όλες τις μέχρι τώρα υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας, τα θέματα τα οποία αφορούν στο μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η μέχρι τώρα προσπάθειά μας, οι κινητοποιήσεις μας και το μήνυμα αποφασιστικότητας του συνόλου του τραπεζικού κόσμου, φαίνεται δεν έχει απομακρύνει πλήρως τον κίνδυνο από τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και από τα Ταμεία άλλων εργαζομένων που μεγάλο μέρος τους ήταν κατατεθειμένο στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΤΥΚ.

«Με λύπη και έντονη ανησυχία διαπιστώνουµε επίσης, ότι δεν έχει γίνει καµιά συµφωνία, ούτε έχει τροχοδροµηθεί οποιαδήποτε ενέργεια, όπως απόφαση για σχέδια εθελούσιας εξόδου, που θα απότρεπαν την ανάγκη για απολύσεις. Τις πιο πάνω ανησυχίες μας μεταφέραµε για ακόµα μια φορά στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δηµοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε αρχηγούς ή εκπροσώπους κοµµάτων με τους οποίους συναντηθήκαµε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ηµερών. Οφείλουµε να οµολογήσουµε ότι βρίσκουµε κατανόηση και διαπιστώνουµε τη θέλησή τους να μας βοηθήσουν. Δεν τρέφουµε, όµως, αυταπάτες. Φαίνεται ότι, σε μεγάλο βαθµό, άλλοι αποφασίζουν και επιβάλλουν τις αποφάσεις τους για την τύχη και το μέλλον μας» προστίθεται.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης