Διπλή επίθεση από αγνώστους στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 00:15
Διπλή επίθεση από αγνώστους στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών
Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη, καθώς και ένα υπηρεσιακό δημοτικό όχημα του δήμου Νεάπολης - Συκεών, το οποίο πυρπολήθηκε.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή των Θεοφανείων, όταν άγνωστοι εισέβαλλαν στο δημοτικό κατάστημα παραβιάζοντας κούφωμα παραθύρου (τζαμαρία) από την πλάγια πλευρά του κτιρίου, για να επανέλθουν το βράδυ της επόμενης ημέρας (Παρασκευή με ξημέρωμα Σαββάτου) .

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν άγνωστοι περιέλουσαν όχημα του δήμου, στην οδό Φερρών, με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια το πυρπόλησαν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, οι δράστες της επίθεσης ξεκίνησαν από το ισόγειο του κτιρίου καταστρέφοντας τα γραφεία του ΚΕΠ, στο οποίο εισέβαλαν σπάζοντας την πόρτα. Παραβίασαν όλα τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού έγγραφα και φακέλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεσή τους συνεχίστηκε και στους άλλους τρεις ορόφους, παίρνοντας στη σειρά όλα τα γραφεία στα οποία εισέβαλαν σπάζοντας τις πόρτες, όπου άδειασαν τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού την καταστροφή, ενώ τη συνέχεια επιτέθηκαν στο γραφείο του δημάρχου και αντιδημάρχου, στο οποίο εισέβαλαν ξηλώνοντας το κούφωμα της πόρτας και μετατρέποντάς το σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Συνολικά σύμφωνα με το δήμο, αφαιρέθηκε μια τηλεόραση, τρεις φορητοί υπολογιστές, τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας προτζέκτορας και μια κεντρική μονάδα Η/Υ.

Το δεύτερο περιστατικό αντιλήφθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης από τον θόρυβο της έκρηξης, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην κατοικία του. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύναμη της οποίας κατέφθασε στο σημείο και κατάσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί σε παρακείμενα οχήματα και οικοδομές.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε με ασφάλεια. Κι αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι η πλήρης απουσία και η πλήρης διάλυση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας της περιοχής μας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως ανέφερε, «τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται κατά των συμπολιτών μας, αλλά και στα δημαρχεία, και στα ΚΑΠΗ, και στα σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς, συνιστούν μια απαράδεκτη κατάσταση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αποδεκατισμός στα Α.Τ. και Τ.Α., που έπρεπε να διαθέτουν επαρκή προσωπικό, που κι αυτό καθημερινά αποσπάται σε διάφορες άλλες υποχρεώσεις, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση της δράσης τους. Ο αριθμός των υπηρετούντων δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών των Τμημάτων, πόσο μάλλον για την αστυνόμευση της περιοχής».

«Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να διασφαλίσει το ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Όταν φθάνουμε στο σημείο το κεντρικότερο κτίριο στην περιοχή της Νεάπολης να δέχεται τέτοια επίθεση και επί ώρες να το λεηλατούν, πόσο απροστάτευτος μπορεί να νιώθει ο απλός πολίτης στο σπίτι και το μαγαζί του, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχθεί μια τέτοια επίθεση συμμοριών με κίνδυνο να συμβεί και το μοιραίο;», τονίζει ο Σ.Δανιηλίδης, επισημαίνοντας την «αδήριτη ανάγκη να δοθεί επιτέλους βαρύτητα, στην πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών δράσεων».

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε στείλει δεκάδες έγγραφα και αναφορές στις φυσικές και πολιτικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ., και στις εισαγγελικές αρχές, καταγγέλλοντας και επισημαίνοντας ότι η κατάσταση με τα Αστυνομικά Τμήματα στην περιοχή μας δεν πάει άλλο. Δεν υπηρετεί ούτε το ένα-τρίτο αυτών που έπρεπε να υπηρετούν. Περιπολίες πεζές ανύπαρκτες εδώ και καιρό, και ένα μόνο περιπολικό καλείται να καλύψει μια τεράστια περιοχή από το Ωραιόκαστρο και το Κορδελιό μέχρι τις Συκιές, ενώ εξαφανίστηκαν και οι μοτοσικλετιστές που έκαναν σοβαρή δουλειά. Εδώ χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα περιπολικό σε 24ωρη βάση σε κάθε Δημοτική Ενότητα να αστυνομεύει την κάθε συνοικία και να δρα αποτρεπτικά. Είναι επείγουσα η ανάγκη και πρέπει από αύριο να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα Τμήματα της Θεσσαλονίκης», προσθέτει, και καταλήγει: «Σ’ αυτή την περίοδο της κρίσης, το ελάχιστο που μπορεί, πρέπει και υποχρεούται να διασφαλίσει η Πολιτεία είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, είναι η προστασία των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων και υποδομών, και εν γένει το αίσθημα ασφάλειας το οποίο δικαιούται και αξίζει ο να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης. Αν χαθεί τώρα και αυτό, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ζήσουμε καταστάσεις ζούγκλας».

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 00:15