Δείπνο αγάπης στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους, με καλή μουσική και φαγητό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα εστιάσεων του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χανίων καθώς και Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η στρατιωτική μουσική της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού καθώς και ιερείς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού Γηροκομείου, Γιάννης Σημανδηράκης, ανέφερε ότι το γεύμα πραγματοποιείται, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο, με τις οικογένειες τους και να περάσουν όμορφες στιγμές, αυτές τις γιορτινές ημέρες. 

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γηροκομείου Γιώργος Γωνιωτάκης, εξέφρασε τη λύπη του, καθώς όπως τόνισε, οι συγγενείς δεν επισκέπτονται συχνά τους ηλικιωμένους γονείς τους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το γεύμα γίνεται κάθε χρόνο πάνω από 15 χρόνια για να έρθουν πιο κοντά οι συγγενείς με τους ηλικιωμένους. Το δημοτικό γηροκομείο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 103 άτομα, έχει προσωπικό 39 άτομα, ενώ προσφέρει καθημερινά σίτιση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μάλιστα, κάποιοι άστεγοι φιλοξενούνται ανά διαστήματα στις εγκαταστάσεις. Το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του γηροκομείου, καθώς στο παρελθόν το προσωπικό αποτελούσαν 69 άτομα και τώρα μόνο 39. Σημαντική είναι και η συμβολή των συμβασιούχων που έρχονται εδώ για οκτώ μήνες, ωστόσο,  αυτό σημαίνει ότι για τέσσερις μήνες δεν έχουμε την επιπλέον βοήθεια». 

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε «σήμερα είναι μία βραδιά αγάπης, μια βραδιά προσφοράς στους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και στους εργαζόμενους, είμαστε όλοι εδώ για να ευχηθούμε, ωστόσο είναι και μία ευκαιρία να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν, στο γηροκομείο και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες, που υπάρχουν στο γηροκομείο, να εκσυγχρονίσουμε πράγματα αλλά και αντιλήψεις». 

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης