Διυπουργική σύσκεψη ελέγχει την παραβατικότητα των ταξί

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 19:30
Διυπουργική σύσκεψη ελέγχει την παραβατικότητα των ταξί
Σε εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας αλλά και πλαστών αδειών ταξί, καθώς και για τη μη εφαρμογή του κανονισμού σε ό,τι αφορά τη σειρά προτεραιότητας στις πιάτσες, θα προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Για τα θέματα αυτά, εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει από κοινού σύσκεψη των αρμοδίων για την πάταξη της παραβατικότητας, την αστυνόμευση των περιοχών με πιάτσες ταξί, την προστασία των επαγγελματιών αλλά και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και του τουρισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, μετά τη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Ν. Σταθόπουλος με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα θέματα των ειδικών αδειών Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) - Ταξί, οι οποίες ως γνωστό δίδονται από την περιφέρεια.

Ειδικότερα, θα διενεργηθεί διεξοδικός έλεγχος ειδικών αδειών οδήγησης ΕΔΧ - Ταξί ενώ, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των πλαστών αδειών, αποφασίστηκε στο επόμενο διάστημα να οριστεί ο χρόνος επανέκδοσης των αδειών σε ηλεκτρονική μορφή.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 19:30