«Διπρόσωπος» ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, 12:26
«Διπρόσωπος» ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Σταδιακή αλλαγή αναμένεται το Σαββατοκύριακο, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό, προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική, θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά, σύμφωνα με νέα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στη δυτική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Την Κυριακή αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχοπτώσεις να είναι τοπικά αξιόλογες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αξιοσημείωτη θα είναι, επίσης, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα.

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων αναμένεται από τη Δευτέρα. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, 13:07