Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο 58χρονος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάστασηΣύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο 58χρονος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κρίθηκε, επίσης, ένοχος για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε επιπλέον 9 μήνες για τις δύο τελευταίες πράξεις του.

Την ποινή των δις ισόβια είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της Έδρας.


Δήλωση της δικηγόρου της οικογένειας Ζέμπερη, κας Ιωάννας Παναγοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωση του ιδιωτικού ερευνητή, Γιώργου Τσούκαλη, που πρόσελαβε η οικογένεια της άτυχης  εφοριακού


Δήλωση του δικηγόρου του Μανώλη Σοροπίδη


Δήλωση του πατέρα του θύματος


Κατά τη μεταγωγή του 58χρονου στις φυλακές, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των δις ισόβια από το Δικαστήριο

Δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, κ. Αποστόλου Λύτρα

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας δεν είχε φανεί να πείθεται από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος υποστήριξε ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο “Χάρης” ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη. 

Η εισαγγελέας παρατήρησε πολλές αντιφάσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα, με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

Τα σημεία που έπληγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. «Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι», υπογράμμισε.

Εν αναμονή της απόφασης, ο πατέρας και ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, που βρέθηκε νεκρή στο Β’ Νεκροταφείο, κινήθηκαν απειλητικά προς τον κατηγορούμενο Μανώλη Σοροπίδη, φωνάζοντας: «Θάνατος στο κτήνος! Θα πεθάνεις!»
Και έκλεισε την αγόρευσή της, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στο νόμο αποφυλακίστηκε, πριν να είναι έτοιμος να επανενταχθεί . «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις – τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει».

Εν αναμονή της απόφασης, ο πατέρας και ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, που βρέθηκε νεκρή στο Β’ Νεκροταφείο, κινήθηκαν απειλητικά προς τον κατηγορούμενο Μανώλη Σοροπίδη, φωνάζοντας: «Θάνατος στο κτήνος! Θα πεθάνεις!», αλλά δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν, μιας και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης