«Για άλλη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας και ο νέος υπουργός διαπραγματεύονται ένα τόσο ζωτικό ζήτημα για την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τις θέσεις και τις απόψεις των ιδιωτικών σχολείων» σχολίασε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), με αφορμή τη συμφωνία υπουργείου-θεσμών το βράδυ της Δευτέρας για το ζήτημα των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Παράλληλα, δήλωσαν επιφυλακτικοί σχετικά με την αλλαγή στο άρθρο 28 του ν. 4415/2016 (Νόμος Φίλη), υπογραμμίζοντας ότι «θα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση αντικαταστάσεων και ο ακατάλληλος εκπαιδευτικός θα παραμένει αμετακίνητος εσαεί στην τάξη του», αφού δεν υπάρχει καμία αλλαγή «στους περιορισμούς και στα προσκόμματα για να μετακινηθεί από τη θέση του από τη στιγμή που δεν κάνει καλά τη δουλειά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο ΣΙΣ ζήτησε την πλήρη κατάργηση του Νόμου Φίλη και την εναρμόνιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με όσα ισχύουν στην κοινή εργατική νομοθεσία, η οποία, όπως ανέφερε, προστατεύει όλους τους εργαζόμενους δίκαια και ισότιμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης