Δυσαρέσκεια ξενοδόχων για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:32
Δυσαρέσκεια ξενοδόχων για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής
«Ο ξενοδοχειακός κλάδος, όπως και ολόκληρος ο τουριστικός κόσμος, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του αλλά και τη βαθιά ανησυχία του για την ενδεχόμενη αύξηση από το 6,5% στο 13% του συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής.

Το σκεπτικό και η σκοπιμότητα αυτού του μέτρου δεν αντέχει σε καμία κοινά αποδεκτά λογική. Όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου του τουριστικού τομέα, οι επιπτώσεις σε βάθος 12 και 24 μηνών θα είναι καταστροφικές, όχι μόνον για τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα και τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για την εθνική οικονομία και για όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα που επηρεάζονται από την τουριστική δραστηριότητα» σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Α. Ρέτσος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει αιφνίδια το μέσο πακέτο για την Ελλάδα κατά 5%, την περίοδο ακριβώς που ξεκινά ο κύριος όγκος κρατήσεων και ενώ οι τιμές με τους tour operators έχουν συμφωνηθεί με συμβόλαια από το καλοκαίρι. Προκαλείται, όπως τονίζεται, ένα βαρύ πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, στην πιο κρίσιμη περίοδο, ενώ ακυρώνονται και οι ελπίδες ανάκαμψης του εσωτερικού τουρισμού, που είχαν αναπτερωθεί φέτος.

Διαβάστε επίσης:

Ντόμινο αντιδράσεων για τον ΦΠΑ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014, 16:18

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:34