Δυσκολία πρόσβασης στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πολύωρες αναμονές στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019, 15:45
Δυσκολία πρόσβασης στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πολύωρες αναμονές στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας
Με δυσκολία έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Μακεδονία οι πολίτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν καθώς δεν υπήρχαν μέσα για την πρόσβασή τους τους, ενώ στο αεροδρόμιο τους περίμενε άλλη ταλαιπωρία λόγω των πολύωρων καθυστερήσεων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, υπό τις παρούσες συνθήκες γίνονται τέσσερις προσγειώσεις και απογειώσεις ανά ώρα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες είναι 6-7 επτά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Γιάννης Παπάζογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο η μικρότερη καθυστέρηση είναι δύο ώρες αλλά υπάρχουν και επιβάτες που περιμένουν από χτες το βράδυ. Αυτή την περίοδο σύμφωνα τον κ. Παπάζογλου καθημερινά εκτελούνται 30-40 πτήσεις και αυτός ο αριθμός είναι διαχειρίσιμος.

«Το πρωί κάλεσα δύο εταιρείες ραδιοταξί για να πάω στο αεροδρόμιο αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να έρθουν ταξί στην Άνω Τούμπα, ούτε καν στην οδό Λαμπράκη που είναι κεντρικός δρόμος. Ένας φίλος ταξιτζής που τον κάλεσα μου είπε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 300 ταξί και κυκλοφορούν μόνο τα 30. Κάλεσα τρεις φίλους να με εξυπηρετήσουν και τελικά ο ένας με έφερε μέχρι το αεροδρόμιο. Έπρεπε να πετάξω για τη Στουτγάρδη στις 10.00 και σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση βλέπω ότι η πτήση θα είναι στις 14.40 Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία, υπάρχει κόσμος που περιμένει από χτες το βράδυ και μάλιστα κάποιο που είναι από τη Λάρνακα διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάββας Παπαδόπουλος.

Αντίστοιχη είναι η ταλαιπωρία λόγω της πολύωρης αναμονής του κ. Χρήστου Δερβένη ο οποίος επρόκειτο να πετάξει για το Ντίσελντορφ στις 10.00 το πρωί. «Το τελευταίο μήνυμα της εταιρείας έγραφε ότι η πτήση θα αναχωρήσει στις 17.30. Στο αεροδρόμιο έφτασα σχετικά εύκολα γιατί ήρθε και με πήρε ο κουνιάδος μου. Ταξί όμως δεν κυκλοφορούσαν καθόλου, οπότε άλλοι ταξιδιώτες που ήθελαν να έρθουν με ταξί δυσκολεύτηκαν. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δερβένης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019, 16:00