Το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου «έδειξε» ο αδελφός της εφοριακού Αντωνίας Μάρκου ως διαχειριστή του λογαριασμού τον οποίο είχε ανοίξει εκείνη στην Ελβετία, μέσω του οποίου φέρονται να διακινήθηκαν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού.

Κατά τη διάρκεια της δίκης με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, καταθέτοντας ο Γαρύφαλλος Μάρκου, αδελφός της εφοριακού υποστήριξε μάλιστα πως ο Ηλίας Γεωργίου της είχε μιλήσει για «ισχυρά ονόματα» που κρύβονται από πίσω προτρέποντας την να καταστρέψει κάθε στοιχείο που θα έδειχνε την κίνηση του λογαριασμού. «Θα καεί πολύς κόσμος… Κρύβονται ισχυρά ονόματα», της είχε πει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το μάρτυρα. Ποτέ ωστόσο δεν υπαινίχθηκε την εμπλοκή πολιτικού προσώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την ανάμιξη της εφοριακού ο κ. Μάρκου ισχυρίστηκε ότι οφείλεται στην συναισθηματική εξάρτηση που είχε από το Δημ. Νέγρη (στέλεχος της ΝΔ). Σε ένα ταξίδι στην Ελβετία, όπως είπε, στο οποίο πήγαν το 1993 με το ζεύγος Νέγρη (δεν ειναι κατηγορούμενοι στη υπόθεση) η Αντωνία Μάρκου, άνοιξαν τους λογαριασμούς την πληρεξουσιότητα των οποίων χορήγησαν στο πρώην στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου. Όταν ο μάρτυρας ρώτησε την αδελφή του, τι είναι αυτό που την κάνει να δίνει πληρεξούσιο σε έναν άνθρωπο που δεν ξέρει, εκείνη του απάντησε: “εγώ στο πρόσωπο του Γεωργίου βλέπω το Νέγρη, την οικογένεια μου”.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το μάρτυρα, η αδελφή του “ξεχάσε την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού και άρχισε να ανησυχεί απο το 2003 και μετά όταν διακόπηκαν οι σχέσεις της με την οικογένεια Νέγρη”. Τότε και αργότερα -είπε- ο Ηλίας Γεωργίου την διαβεβαίωνε οτι δεν χρειαζόταν να ανησυχεί γιατί ο λογαριασμός έχει χρησιμοποιηθεί για δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες, ενώ τη συμβούλευε να καταστρέψει την κίνηση των λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή του Τ. Μαντέλη στα «μαύρα ταμεία» της Siemens ήρθε με τη δημοσίευση του περιβόητου λογαριασμού με την κωδική ονομασία «Α. Rocos».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης