Επτά συνολικά μπλόκα, έξι στην εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης και άλλο ένα στην παλαιά εθνική οδό, έχουν στήσει αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, δοκιμάζοντας τις αντοχές των οδηγών, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε νέα ταλαιπωρία.

Τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στο Κάστρο Βοιωτίας (130ο χιλιόμετρο), την Αλαμάνα (210ο χιλιόμετρο), στο ύψος του παλιού Λεβέντη, πριν τη γέφυρα του Στρυμόνα στην Εγνατία και στον κόμβο Χρυσούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Κάστρο της Βοιωτίας γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από το 86ο χιλιόμετρο, στη Θήβα, μέσω Λιβαδειάς, ενώ για το μπλόκο στην Αλαμάνα η εκτροπή των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Το έκτο μπλόκο βρίσκεται στο 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στα νέα διόδια, και στη γέφυρα της Ριτσώνας.

Το έβδομο μπλόκο βρίσκεται στην Εγνατία Οδό Σερρών-Καβάλας, στον κόμβο των Κερδυλλίων, όπου έχουν παραταχθεί 180 τρακτέρ. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τους παράπλευρους δρόμους της παλιάς Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραταγμένα στην άκρη του δρόμου, αλλά χωρίς να εμποδίζουν τη συγκοινωνία είναι τα τρακτέρ στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας στη Χαλκιδική, στην Αγιά Λάρισας και στον κόμβο του Βογατσικού, στην π.ε.ο. Καστοριάς – Κοζάνης.

Στο μεταξύ, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των ομοσπονδιών Ο.Α.Σ. (Oμοσπονδία Aγροτικών Συλλόγων) και Ο.Δ.Α.Σ. (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων), που από την Παρασκευή το απόγευμα παρέταξαν τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του κόμβου Στρυμονικού, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ο.Α.Σ., Κώστα Ξενιτίδη, η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών αναστέλλεται για την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου όσοι κάτοικοι της περιοχής επιθυμούν, να επισκεφτούν την Κυριακή το γειτονικό χωριό Στρυμονικό για τον εορτασμό του Αγίου Αντωνίου.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στις Σέρρες θα εντατικοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα, όπου η Ομοσπονδία Αδέσμευτων Αγροτών νομού Σερρών αποφάσισε τον αποκλεισμό του οδικού δικτύου από και προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση καταβολή των δικαιωμάτων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών
, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 00:45.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης