Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογείται σήμερα ο 22χρονος, 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου.

Ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο είχε παραδοθεί την περασμένη Δευτέρα (14/2) στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον 22χρονο με αρχικά ονόματος Τ.Κ., ή αλλιώς «Ντίνος», ο οποίος διώκεται -μεταξύ άλλων- για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πράξη που βαρύνει και τους 11 συγκατηγορουμένους του, που κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την ουσιαστική συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα και πως δεν γνώριζε ούτε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, ούτε για την επικείμενη επίθεση.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για οπλοκατοχή, επειδή στο αυτοκίνητό του είχε βρεθεί ένας σουγιάς, και αναμένεται να δικαστεί σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρό του όνομα το έχει δώσει στην απολογία του ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο «Αθηναίος» φέρεται να μίλησε για τον «Ντίνο» χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του «Ντίνου»

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα 14/02) στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Οι συγκατηγορούμενοί του δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστά του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοί του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειτο επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανέναν τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή. Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της Δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Την Παρασκευή η αναγνώριση των δραστών από τους φίλους του Άλκη

Την Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν.

Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα.

Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε το μαχαίρι καράμπιτ με το οποίο εικάζεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης