Κατέρρευσε η κόρη του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του πατέρα της, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η οικογένεια του θύματος ξεσπώντας άλλοτε σε κατάρες σε βάρος του 52χρονου κατηγορουμένου και άλλοτε σε κλάματα βρέθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, βιώνοντας και πάλι όσα έζησαν, τον Σεπτέμβριο του 2018. Όταν ο άτυχος φαρμακοποιός αφού φίλησε την κόρη του, βγήκε από το σπίτι του, στο Ψυχικό, το Σεπτέμβριο του 2018 και σε λίγα λεπτά έπεφτε νεκρός από τη σφαίρες του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη του 52χρονου κατασκευαστή που έχει ομολογήσει τη  δολοφονία του φαρμακοποιού, ξεκίνησε σε φορτισμένο κλίμα καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι συγγενείς του θύματος, μη μπορώντας να συγκρατήσουν τον πόνο και την οργή τους ξεσπούσαν με κατάρες σε βάρος του. «Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια», του φώναζαν, την ώρα που εκείνος με χαμηλωμένο το κεφάλι, ψιθύριζε «συγγνώμη».

Η κόρη του θύματος, πριν καν αρχίσει η διαδικασία, λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα ενώ όταν αστυνομικοί μετέφεραν στο δικαστήριο τον κατηγορούμενο, έχασε και πάλι τις αισθήσεις της.

Όλα έγιναν για ένα χρέος 300.000 ευρώ, όπως κατέθεσε ο γιος του 57χρονου φαρμακοποιού. Ήταν ένα έγκλημα προσχεδιασμένο για να μην πληρώσει ο κατηγορούμενος το χρέος του, είπε ο γιος του θύματος που το μοιραίο πρωινό του Σεπτεμβρίου του 2018 βρισκόταν στην Πάτρα όπου σπούδαζε και ειδοποιήθηκε από τη μητέρα του για τη δολοφονία του πατέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκέφτηκε αν είναι δυνατόν, θα κλέψω αυτά τα χρήματα ακόμα και αν το τίμημα είναι η ζωή ενός άνθρωπου, του πατέρα μου που όχι μόνο τον είχε βοηθήσει αλλά ήταν φίλοι χρόνων.  Δεν έκαναν καμία κίνηση για να αποπληρώσουν την οφειλή, μιλάμε για έναν απατεώνα που απλά δεν ήθελε να δώσει αυτά που χρωστούσε» είπε στο δικαστήριο ο γιος του θύματος ο οποίος τόνισε: «Είχαμε οκτώ χρόνια δικαστική διαμάχη και 13 δικαστήρια, τα έχει χάσει όλα… Μέχρι την τελευταία στιγμή ήξερε πως να μεθοδεύει και να γλιτώνει από τις παρανομίες του».

Ο γιος του θύματος δεν φάνηκε να πιστεύει τα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται ο κατηγορούνος «για να συγκινήσει το ακροατήριο», όπως λέει και προσθέτει: «ο φθόνος και η ζήλια τον έκαναν να σκοτώσουν τον πατέρα του».

Ο νεαρός κατέθεσε επίσης πως μετά το έγκλημα ο 52χρονος κατηγορούμενος, έφυγε ψύχραιμος περπατώντας με αργά βήματα και πήγε σε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου στου Παπάγου ενώ προηγουμένως είχε πετάξει τα ρούχα του και το φονικό όπλο. «Μετά τη δολοφονία και τέσσερις ημέρες πριν συλληφθεί εμφανίστηκε και σε δικαστήριο που είχαν με τον πατέρα μου για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του θύματος.

Το κίνητρο του εγκλήματος ήταν διπλό, σύμφωνα με τη σύζυγο του θύματος. Η εκδίκηση και η πρόθεση του κατηγορουμένου, να μην πληρώσει.

«Θα σκότωνε εκείνη την ημέρα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο. Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δυο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου» περιέγραψε, συναισθηματικά φορτισμένη, η χήρα και συνέχισε: «Πέσαμε εντελώς έξω με αυτό τον άνθρωπο, δεν φανταζόμουν τι ήταν ικανός να κάνει». «Εγώ τραβάω το δικό μου Γολγοθά με τα παιδιά μου, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτά τα λεφτά… Για τον άνδρα μου που μου στέρησε, για τον πατέρα τον παιδιών μου, για αυτό είμαι εδώ» ανέφερε η γυναίκα όταν ρωτήθηκε αν το χρέος του κατηγορούμενου εκκρεμεί ακόμη και σήμερα.

Συντετριμμένη η κόρη του θύματος μίλησε για τις τελευταίες στιγμές που έζησε το μοιραίο πρωινό με τον πατέρα της, τους πυροβολισμούς που άκουσε αλλά και τον πατέρα της που κείτονταν αιμόφυρτος. Όπως είπε η νεαρή κοπέλα ο κατηγορούμενος ήταν  το πρώτο πρόσωπο που υποψιάστηκε για την δολοφονία του πατέρα της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης