Με την ομόφωνη καταδίκη, όπως και πρωτοδίκως, κλείνει από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Και οι δύο  κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού.  

Η εισαγγελέας ζήτησε δε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που κατά περίπτωση ζήτησαν και συγκεκριμένα αυτά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για ελαφρυντικά και επί των ποινών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη. 

Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Και οι δύο στη δίκη στο Εφετείο διά των δικηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης