Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της 60χρονης Σούζαν Ίτον, τον Ιούλιο του 2019, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η φρικιαστική υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο, αναβιώνει σήμερα Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Με δάκρυα στα μάτια η αδελφή της αδικοχαμένης γυναίκας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι μετά τον χαμό της αδελφής της. Επισήμανε τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται όλη η οικογένεια και ότι κανείς ακόμη δεν μπορεί να αποδεχτεί την απουσία της, παρά την ψυχολογική υποστήριξη που δέχονται όλο αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζούλι Ίτον κατέθεσε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Αναφέρθηκε στο ήθος και στην προσωπικότητα της αδελφής της.

Μίλησε τρυφερά για εκείνη και για το πόσο τη βοήθησε να ξεπεράσει το δικό της πένθος. Τον θάνατο της κόρης της από καρκίνο πριν από 6 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βρίσκομαι εδώ, όμως ήρθα να καταθέσω για το ήθος και το πόσο αξιολάτρευτος άνθρωπος ήταν η αδελφή μου. Ήταν υπέροχη σύζυγος, μητέρα και αδελφή. Ήρθα επίσης να ευχαριστήσω τις αρχές και όλους τους ανθρώπους εδώ που βοήθησαν στις έρευνες» τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείσα για τον σύζυγο της Σούζαν Ίτον, η αδελφή της ανέφερε πως είναι ένα ράκος και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη. «Έχει δυσκολία να επιστρέψει στη δουλειά του. Υποστηρίζεται ψυχολογικά. Όμως, αν κρίνω από το δικό μου βίωμα με τον θάνατο της κόρης μου, τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Αλλάζει όλος ο κόσμος σου».

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 28χρονος πλέον Γ.Π., ο οποίος λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της 60χρονης προσήχθη ως κύριος ύποπτος και τελικά ομολόγησε στις αρχές -με φρικιαστικές λεπτομέρειες- ότι βίασε και σκότωσε τη Σούζαν Ίτον, ενώ στη συνέχεια υπέδειξε και το σπήλαιο όπου πέταξε το πτώμα.

Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δύο κακουργήματα: βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος, ακούγοντας τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, απάντησε: «Δέχομαι ό,τι ισχύει».
Το δικαστήριο ανακοίνωσε τους μάρτυρες, οι δηλώσεις των οποίων θα αναγνωστούν διότι πολλοί από αυτούς απουσιάζουν.

Πηγή: Cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης