«Η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη έδωσε μάχη για τη ζωή της». Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο διοικητής του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας, ο οποίος κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε για να φτάσει στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας της. Κι αν δεν ήταν εκείνος, ίσως το άγριο έγκλημα να είχε μείνει για πάντα στο σκοτάδι. 

Οι κάμερες αλλά και το τατουάζ της άτυχης φοιτήτριας έγιναν το «κλειδί» για τον μάρτυρα προκειμένου να φτάσει στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος. Όπως τόνισε στην κατάθεσή του, το τατουάζ που είχε η  Ελένη Τοπαλούδη στο πόδι της τον βοήθησε για την ταυτοποίηση του θύματος μιας και τα χτυπήματα που έφερε σε όλο το σώμα της, όταν εντοπίστηκε πεταμένο στη θάλασσα, έδειχναν ξεκάθαρα πως επρόκειτο για εγκληματική πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες οδήγησαν στον νεαρό Αλβανό κατηγορούμενο καθώς ο μάρτυρας έκανε μαζί του γυμναστική και τον γνώριζε στην όψη . 

Με τη μαρτυρία του, ο μάρτυρας δεν άργησε να φτάσει στον Ροδίτη συγκατηγορούμενό του ενώ παράλληλα του υπέδειξε τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη που ψυχορραγούσε αλλά και τα πράγματα της. 

 «Θεωρώ πως ο κατηγορούμενος μου είπε την αλήθεια» τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η άτυχη κοπέλα πάλεψε για τη ζωή της στο σπίτι όπου κακοποιήθηκε. «Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει τον χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ό,τι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια», τόνισε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης. «Ήταν φρέσκο αν είχε βυθιστεί μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν… είχαν αποφασίσει να τη ρίξουν στον γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει», τόνισε και σε μια προσπάθεια να καταδείξει την εκτίμησή του ότι και οι δύο πέταξαν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα σήκωσε στα χέρια του έναν αστυνομικό. «Το να κουβαλήσεις κάποιον και να τον κατεβάσεις από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δύο . Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχθεί με δύναμη» ανέφερε. 

«Το αρνούμαι κατηγορηματικά» αντέδρασε ο νεαρός Αλβανός ενώ λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του είπε «Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη…». 

Ο μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεσή του στις 28 Ιανουαρίου ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης